Mastiff produktion i Mexiko. Det är onsdag (tror jag) och jag vaknar upp till ännu en solig dag här i Mexiko. Ikväll ska jag jobba mitt första pass för veckan. Att hålla koll på vilken veckodag det är är inte det lättaste här. Och det spelar inte heller någon roll. Vi gör ingen skillnad på vardag och helg. Alla dagar är lika. Ingen är den andra lik.

Lite basinfo kanske är på sin plats. Felix är jag. Jag har min praktik på Paradise Hotel som produceras av Mastiff. Här är jag innehållsassistent vilket för det mesta, i mitt fall, innebär att jag agerar flygande reporter. Och vad gör man som flygande reporter? Jo, man synkar deltagare. Alltså intervjuar dom om vad som händer i huset. Det finns alltid en ”huvudreporter” på plats men eftersom Paradise Hotel bygger väldigt mycket på synkar (och för att det finns två synkrum) behövs det fler än en reporter. Jag och den andra flygande reportern turas om med att backa upp denna ”huvudreporter” helt enkelt.

De flesta här på produktionen ingår i team. Jag dock, är mitt egna team och har ett eget schema. Vilket innebär att jag kan jobba en dag, ledig en, jobba tre, ledig två, jobba två, ledig en. Lite blandat. Oftast jobbar jag antingen 08.00-18.00 eller 17.30-02.30. Men undantag finns. Dock brukar jag aldrig behöva vara på plats fram till 02.30 eftersom vi brukar ha synkat klart vid ungefär 01.

Så tillbaka till att jag vaknar. Eftersom jag jobbar kväll så har jag en hel del tid att slå ihjäl. Det blir, som oftast för mig, sol, bad, mat, träning eller utflykt som får tiden att gå. Ikväll jobbar jag 16.00-01.00. Nu blev klockan 15.30 och det är dags för mig att åka till huset. Berättar vidare imorgon om hur själva jobbandet går till. Cliffhanger. Kul. Bu.

Felix Thylander, TV2