10.00 knackar vi på hos Converse och deras nya showroom på söder. Plaza Kvinna-redaktionen har blivit inbjudna av märket för att se vårens nya kollektion, få höra mer om Converse historia samt var de är påväg. Jag, modeassistent Kajsa, moderedaktör Jennifer och chefredaktör Emma överraskas alla av modellen One Star, som under 70-talet var en populär basketsko i USA men som nu har tagits tillbaka för att hamna bland vanlig streetwear. Galet fin modell.

Converse hade nyligen flyttat hit till Folkungagatan 67. Så fint showroom!

 

Mina stjärnor till kollegor. Jag, chefred Emma Danielsson, modeassistent Kajsa Svensson och moderedaktör Jennifer Winston.

Vi sätter oss ner för en frukost och personerna på Converse berättar om märket. Därefter får vi testa några av skorna som står uppradade längs väggen. Jag föll direkt för One Star-modellen med hög platå och prickar över hela skon. Behöver vårväder, nu! Därefter tar vi busen till redaktionen för några timmars arbete med kommande nummer innan vi gjort oss förtjänade av helg. Ännu en fin vecka på Plaza Kvinna är över. Längtar redan till nästa.

Testar gärna sneakers varje fredagsmorgon framöver.

Rebecca Jardsdotter, J2