Hallå igen! Okej, jag överlevde skorpionen. Strax efter bilden togs fick den möta min kollega Daniels ena birkenstock. Och jag överlevde även välkomstmötet, trots ca 50 främmande personer i publiken. Man kan säga att där peakade nervositeten och nådde aldrig riktigt upp på samma nivå igen.

Under test-dagen i Paradise Hotel-huset fick agera deltagare och mådde som en kung (PH har varit mitt favoritprogram sedan säsong 2 och jag har alltid drömt om hur det skulle kännas att sitta i synk – se bild). Dagen efter det började inspelningen och mitt schema blev äntligen lugnare och fick en rutin. Förutom att hålla i många logistik-trådar så hade jag även rollen inspelningsassistent på alla OB-moment. OB-momenten i Parade Hotel är ‘’Parcermoni’’ och ‘’Pandoras Ask’’, vilket filmas ca varannan dag. Mitt jobb då är helt enkelt att assistera inspelningsledare vilket innebär se till att deltagarna är redo när det är dags för inspelning, hålla sladdar, fixa vatten osv osv. Att vara med på varje OB-moment under hela säsongen var bland det roligaste och lärorikaste på hela praktiken.

Teamet bestod av människor som jobbat med detta i flera säsonger och det märktes verkligen hur rutinerade och samkörda de var. Så att få vara med i deras grupp och suga åt sig allt de gjorde under så många veckor gav mig massa mer kött på benen. Och öppnade även upp mina ögon för att jobba som inspelningsledare en dag. Som inspelningsledare är man ansvarig för att allt går enligt schema och är även länken mellan kontrollrummet och deltagarna och programledaren, som en studioman/kvinna fast inte i en studio helt enkelt. Något som jag kan se mig själv göra en vacker dag, och förhoppningsvis är inte den dagen allt för långt borta.

Emma Hultin, TV2

 

Fortsättnings följer