Sista praktikdagen på Skånskan avslutas med bild och artikel på första sidan. Stolt praktikant i dag 😉

FullSizeRender

Malmö fredagen 13 februari. I dag är det sista dagen på Eslövsredaktionen och massor måste bli färdigt. Jag måste korra två artiklar, plus gå igenom en dom på ett tiotal sidor om en förfärlig misshandel.

Av en lärare på Kagge har jag fått veta att man bestämmer sig redan kvällen innan om man tänker komma i tid på morgonen. Jag lyckades komma före alla andra och fick vänta utanför tills redaktören var på plats som kunde släppa in mig.

– Alex, du bor längst bort och är först på plats, bra egenskap. Hinner du ut i dag och prata med skolungdomar i Höör om en antirökkampanj de har startat, frågar han mig.

Jag säger så klart ja.

På väg 113 mot Höör för att uppmärksamma elever mot rökning och droger. Det är kallt och mulet, och den tidiga våren känns som bortblåst.

IMG_0269                                              IMG_0272

Skriva om domar är väldigt vanligt på en dagstidning. Jag vill inte gå in på detaljer men det var hjärtskärande att läsa. På något sätt känns det som oerhört viktigt att det skrivs om det våld som sker i samhället, och inte bara lättsamma klickartiklar. Nästa vecka är jag tillbaka på Malmöredaktionen. Sista blogguppdateringen för denna praktik. Vi ses där ute i vimlet. //Alexander Jacobsson, J1

IMG_0266

Malmö onsdagen 11 februari. I dag blev jag placerad som reporter i metropolen Eslöv norr om Lund, sista utposten innan vildmarken börjar brukade vi från Lund säga. Det blev en hektiskt barnvänlig dag.

Blev utskickad till en skola i Eslöv som anordnande skoldans på skolgården för hundratals barn. Brummande hiphopmusik strömmade ut från högtalarna. Jag frös i den skånska fuktiga kylan utan vantar med min übertunga kamera.

Sedan bar det av till en konstutställning i Eslövs stadsmuseum där barn från Kulturskolan och nyanlända barn från Mottagningsskolan ställde ut konstverk som bestod av glashus som de fyllde saker som skulle symbolisera minne.

 

Malmö måndagen 9 februari. På Östergatan ligger redaktionen till anrika Skånska Dagbladet. Första praktikdagen på Skånskan i Malmö stavades ”redigering i InDesign” och ”notisskrivning”. Nervöst att få sin första text granskad på storskärm. Inga allvarliga stavfel, skönt! 🙂

IMG_0260

Alexander Jacobsson, J1