Första dagen på ÖP-redaktionen visade sig vara ett virrvarr av nya intryck, nya kollegor och nya jobb som bara väntade på att bli gjorda. Klockan 07 imorse satt jag på bussen in till ett snöigt Östersund, och ramlade rakt in i måndagens redaktionsmöte. Det diskuterades vad som hade hänt under helgen, hur arbetet för dagen skulle rulla och jag blev tilldelad min kontorsplats på nyhetsdesken. Småpratade med mina nya kollegor om hur ÖP utvecklats de senaste åren, vad alla skulle göra för jobb på ÖFK under veckorna som komma skall (ingen har väl missat att ÖFK möter Arsenal på hemmaplan på torsdag!?) och nyhetsredakörerna bollade inslagsjobb och artiklar med mig. Jag började reka på två jobb jag ska göra imorgon, ett rörligt nyhetsinslag och ett reportage – och dagen gick i stort sett åt till det och att försöka lära sig alla nya inlogg till skrivprogram, redaktionstelefoner och nya mailadresser.

Processed with VSCO with c1 preset

Det blev en väldigt lärorik första dag, och jag kan ärligt säga att det är himla tacksamt att en har Enytt i bagaget vid detta laget. Imorgon ska jag kickstarta dagen med att åka ut på inslagsfilmning samt skriva ihop en sport-krönika om ÖFK stora bragder i Europa Leage. Det här blir nog väldigt nyttiga två veckor!

av Anna-Stina Ericson, J1