Pethrusakademin

Är du influencer, innovatör, entreprenör, student eller vanlig människa som vill vara med och forma morgondagens samhälle? Pethrusakademin vill ge dig förståelse för vår samtid,verktyg och nätverk för att vara med och göra verklig skillnad i vårt samhälle.

Pethrus
akademin

Är du influencer, innovatör, entreprenör, student eller vanlig människa som vill vara med och forma morgondagens samhälle? Pethrusakademin vill ge dig förståelse för vår samtid,verktyg och nätverk för att vara med och göra verklig skillnad i vårt samhälle.

Ansökan öppnar i vår 2018

Vill du vara med och påverka?

Läser du på högskola eller universitet? Driver du en egen startup? Är du en influencer? Brinner du för en viss fråga? Vet du att du vill vara med och forma morgondagens samhälle? Vill du ha hjälp att se hur du kan förverkliga din kallelse där du är? Då är du välkommen till Pethrusakademin! Här får du den förståelse, de verktyg och det nätverk du behöver för att göra verklig skillnad!

Vi riktar oss till unga vuxna, samhällsengagerade, studenter, ledare. I Pethrusakademin vill vi vara med och rusta nästa generations kristna ledare till att verka för ett bättre samhälle för alla. Vi tänker inte att alla ska bli pastorer utan tror att vi behöver genomsyra alla samhällsfält och därför vill vi jobba med futurister, artister, jurister, aktivister, miljövänner, vetenskapsmän, läkare, lärare, entreprenörer, innovatörer och alla andra som drömmer om en bättre värd.

Ibland brukar man tala om sju olika fält som tillsammans är de viktigaste faktorerna för formandet av en hel kultur. Lewi Pethrus entreprenörskap spände över alla dessa fält. De sju fälten är: media, underhållning, företagande, utbildning, förvaltningar, kyrkor och socialt arbete. Vi tror att vi som kristna behöver finnas inom alla dessa fält för att kunna genomsyra vår kultur med goda, kristna värderingar.

För frågor eller mer info maila Jeanette Ingemarson. 

Mer om utbildningen

Utbildningen omfattar ett läsår som består av fem helger fredag-lördag och en veckas resa till Almedalen. Eftersom utbildningen är helgbaserad går den att kombinera med studier eller arbete. Under ett år träffas vi drygt en handfull gånger för att tillsammans försöka

→ förstå vårt samhälle och den tid vi lever i,
→ förstå vår kristna tro och vad den betyder i vår tid,
→ förstå hur vi kan göra våra röster hörda för att påverka samhället
→ förstå vad vi kan göra för att förändra samhället
→ förstå mer av vad framtiden kommer att innebära.

Till vår hjälp tar vi intressanta föreläsare och case som visar på hur man kan jobba och vad man kan åstadkomma. Vi kombinerar sådana inspel med samtal och projektuppgifter för att vässa varandra och träna oss i att engagera oss i vårt samhälle för att verkligen göra skillnad.

Kursplan: Petrusakademin (klicka här)

 

När?

Utbildningen sker fr fredag kl 10.00 till lördag kl 15.00. Datumen är 21-22 sept, 16-17 nov, 22-23 mars, 25-26 jan och 10-11 maj + Almedalsveckan v 27.

Var?

Utbildningstillfällena är i Stockholm.

Kostnad?

Utbildningen är kostnadsfri och det som tillkommer är ev boende och resa då utbildningen är i Stockholm. Sedan kan det tillkomma en del litteratur.

Ansökan?

Vi tar emot ansökningar hela sommaren och kommer ge besked under v 33. Vi söker dig som är 18 år uppåt och bär på ett samhällsengagemang.

Några av föreläsarna på utbildningen

Frida Park

Frida Park

Debattredaktör, Tidningen Dagen

 

Joel Halldorff

Joel Halldorff

Ledarskribent, Tidningen Dagen

 

Ruth Nordström

Ruth Nordström

Chefsjurist för Skandinaviska Människorättsjuristerna

 

Stefan Gustavsson

Stefan Gustavsson

Teolog, författare

 

Daniel Alm

Daniel Alm

Föreståndare, Pingst FFS

 

Felicia Ferreira

Felicia Ferreira

Chefredaktör, Tidningen Dagen

 

Johannes Widlund

Johannes Widlund

Ordförande God Jord - kristna för miljö & rättvisa

 

Maria Bard

Maria Bard

Påverkansstrateg, PMU

 

Ulrik Josefsson

Ulrik Josefsson

Teologi, Lärare

 

Charlotte Da Silva

Charlotte Da Silva

VD Salgado Media

 

Frågor? Hör av dig!

Här får du de verktyg & det nätverk du behöver för att göra verklig skillnad!

Intresseanmälan