Grattis och bra jobbat Peppe Andersson, som gick ut TV-produktion i våras. Ditt projektarbete från Kaggeholm ska visas på Sveriges kortfilmsfestival.
– Det känns jättekul att filmen får visas upp och äntligen bli lite uppmärksammad. Allt det slitet en gjorde för att filmen skulle bli till känns nu lite mer värt det och att budskapet jag vill förmedla faktiskt får synas visas upp för fler människor än bara mina Kaggeholmsvänner.

Kan du berätta lite om filmen?
– Filmen är ett personporträtt om poeten, konstnären, mångsysslaren och transaktivisten Yolanda Aurora Bohm. Vi för följa med i hennes fullspäckade vardag där hon kämpar för att göra denna världen till en något mer förstående och bättre plats. Vi får bland annat följa med på ockupationen av Socialstyrelsen 2016 samt under hedrandet under ”Transgender Day of Remembrance” på stadsteaterns scen Unga Klara i Stockholm.

Varför ville du göra just den här filmen?
– Jag lärde känna Yolanda när jag gick på Ölands folkhögskola och hon är en så inspirerande och brinnande person som en bara inte kan glömma bort om en träffat henne en gång. När chansen kom att få göra ett porträtt om henne så tog jag helt enkelt den chansen. Jag ville göra en film om och för Yolanda.

Vad lärde du dig av att göra filmen?
– Det finns otroligt många lärdomar att ta till vara på när en gör en film helt själv. Jag har självklart lärt mig av alla mina misstag, så som att alltid ha en kameralampa med sig eller att aldrig glömma att spara över sina filer på två hårddiskar. Men framförallt har jag lärt mig att våga! Var aldrig feg när du filmar, du vet vad du gör, du kan det du gör och backa aldrig tillbaka. Ett misstag är ett nödvändigt snedsteg som leder dig framåt och att våga är ett nödvändigt framsteg som ger dig ännu större kliv framåt.

Du gick ut för ett knappt år sedan – vad har du gjort sedan dess?
– Det har varit massor av jobb, jobb och jobb! Jag gick från att ha min slutpraktik på Barnkanalen på SVT till att nu ha ett jobb där. Mina roll just nu är som webbredaktör för nöjes- och ungdomsprogrammet Random Mix, men jag åker även ut på uppdrag där jag både filmar, är inslagsproducent och reporter. Ett toppenjobb där jag trivs som en liten firre i vattnet!

Hur ser framtiden ut – några medieplaner?
– Planen just nu är att stanna kvar på Barnkanalen & SVT fram tills jul och sen får vi se om kontraktet blir förlängt. Så firren (alltså jag) kommer att stanna kvar i vattnet. Troligtvis blir det också en lite annan roll för min del i programmets kommande säsong och det kommer förhoppningsvis bli supderduperskojsigt!