Det är tidig fredagsmorgon, vi snackar 02:00 och vi sätter kurs mot Arlanda, Och när jag säger vi så är det min kollega Viktor som är kameraman och jag själv som åker som ännu en gång allroundplayer men titeln går under reporter. På den här resan så är jag reporter, inslagsproducent och kameraman.

Vi är påväg till Kroatien, Hvar där the World series skall börja för denna säsong och det är swimrun som gäller! Swimrunners från hela europa är samlade för att delta i detta lopp, 32km löpning och 8km simning, här snackar vi pannben!  Det här var en resa där jag själv fick mycket ansvar och förtroende vilket såklart känns kul!

Fredagen består främst av en lång resdag, möten och våran första intervju. Vårt uppdrag är att göra en film om swimrunracet ÖTILLÖ. Loppet äger rum på söndagen men dagen innan så går det ett form av mindre lopp för dem som inte är på proffsnivå. Detta ger oss chansen till att ta schyssta närbilder som vi kan använda oss av till det stora loppet, allt för att underlätta när det väl är skarpt!

Utöver lördagens lopp så har vi haft 3 st olika intervjuer med de tävlande från olika länder, inte minst med vinnarna av förra året på både herr och damsidan.

Söndagen börjar egentligen på sämsta möjliga sett, eller jaa vad ska man säga vi misstänkte regn men det piskar verkligen ner, vilket det gjorde under hela dagen.

Såklart så har vi regnskydd till vår utrustning men när det regnade så kraftigt så är det svårt för regnskyddet att hålla helt tätt när man konstant är på springande fot under 6-7 timmar. Hur som helst så var regnet ingen stoppkloss men det satt oss på prov och fick mig att känna på hur det kan vara att jobba under sådana omständigheter.

Det bästa med resan har varit att få intervjua deltagarna och träffa härliga idrottare som har passion för att vara här. Jag fick även göra en del framför kameran som jag även kommer ha användning för framöver, vilket jag är glad för!

Anton Nordquist, TV2