Måndag

Hej mitt namn är Oskar. Jag kommer ha min praktik på tre olika ställen. Den första praktiken är precis avslutad. Den var på produktionsbolaget Mastiff. Där arbetade jag med programmet Paradise hotel. Först var jag med under nästan hela förproduktionen och sedan var jag med på plats nere i Mexiko. Min roll var innehållsassistent, vilket innebär att jag varit producentens och redaktörernas högra hand. Om jag ska sammanfatta på några få meningar vad jag gjort lyder det som följer. Under förproduktionen i Stockholm satt jag med redaktörer och skrev på temaveckor, gjort djupintervjuer med deltagare, hjälpt till med casting och massor andra grejer som har med innehållet att göra.

Väl nere i Mexiko har jag till största delen varit reporter. Då satt jag och synkade deltagare om vad som händer i hotellet i ett litet rum med ac och en stor grön vägg. Det har varit sjukt lärorikt med tanke på att jag vill bli inslagsproducent i framtiden.

Jag har även varit studioman ass. Uppgifterna då var att styra upp deltagarna och visa hur dem skulle gå och stå under alla OB-uppställ. Man såg till att det blev som bildproducenten ville att det ska se ut och servade den riktiga studiomannen.

När jag började söka praktik i slutet av förra året var det vissa grejer jag hade som mål att jag skulle få göra. Nu när denna första praktiken är avslutat har jag redan lyckats pricka av allt. Är verkligen supernöjd och så tacksam för allt förtroendet som jag fått av produktionsleding, studioman, redaktörer och producent. De har fått mig att utvecklas enormt!

Om någon vill arbeta med innehåll i framtiden rekommenderar jag starkt att söka denna tjänst om det skulle bli fler säsonger.

Vi höres igen imorgon, då ska jag berätta om min andra praktik som påbörjades förra veckan.

xoxo

Oskar