Jag heter Moa Tärneskog och går i journalistklassen. Mot alla odds valde jag att göra min praktik på tidningen Dagen. Mot alla odds är kanske att ta i, för jag gillar tidningen starkt och tidigare besök på redaktionen har gett goda intryck. Det jag menar är att jag aldrig velat jobba med nyheter. Mitt driv har alltid varit möten med människor, att få lyssna till livsberättelser och återge dem i text. Jag vill helt enkelt skriva feature, som det kallas. Men efter en liten spark i baken av vår käre lärare Mattias så hamnade jag på Dagens nyhetsredaktion i alla fall. Och jag har inte ångrat det en sekund!

Här tar jag min dagliga lunchpromenad och njuter av våren.

Att få sitta på min kontorsplats på Kungsholmen och blicka ut över Norr Mälarstrand är fantastiskt. Här får jag skriva om allt möjligt, trots att jag sitter på nyhetsdelen av redaktionen. Det är ett relativt högt tempo då Dagen är både en papperstidning som kommer ut tisdag till fredag varje vecka och har en webb som ska uppdateras allt som oftast.

Jag blir utmanad på flera vis här då jag får skriva allt från rewrites till längre egna texter utifrån intervjuer jag gjort via telefon eller ute på fältet. Just idag har jag varit webbreporter, som oftast betyder rewrites som ska levereras snabbt. Jag gjorde också en telefonintervju med en man från Algeriet. Jag har tidigare skrivit en huvudartikel om situationen i Algeriet som är väldigt svår för de kristna som lever där. Mannen som jag pratade med ska få agera case och expert i en ”bredvidare”, eftersom han bor i landet och har en betydande roll i en organisation där nere. Mer detaljer kan jag inte ge här, men ni får gärna gå in och läsa artiklarna nästa vecka när de publiceras.

I dag har jag även skrivit det mesta av en artikel om ett projekt som Bilda har i Göteborg som handlar om att förebygga våld i nära relationer. Efter en kompletterande telefonintervju imorgon blir texten publiceringsklar.

Nyhetschefen Joakim i hjärtat av redaktionen. På väggen hängs tidningens alla sidor upp allteftersom de blir klara.

Förutom jobben jag gör här och uppskattar, trots nyhetsdelen, så har jag superbra kollegor! Det är nog den största anledningen till att jag trivs så bra här. De är verkligen uppmuntrande men också bra på att ge konstruktiv kritik på allt jag skriver, så att jag kan utvecklas och bli bättre. Jag skriver kollegor eftersom jag verkligen har blivit en i gänget här och jag ska få komma tillbaka till redaktionen redan i juli för ett sommarvik. Det känns riktigt kul!

Moa Tärneskog, J2