Eftersom att jag började min praktik lite tidigare än mina klasskompisar, så slutar jag också innan. Vilket innebär att jag nu haft min sista dag på Brottscentralen. Oj, vad jag har lärt mig? Mycket!

 

Inte bara för att jag lärt mig att vara en bra kollega. Jag har ju fått känna på hur de är att vara ny på en ”viktig” arbetsplats. Iallafall för mig.  Dels eftersom jag i framtiden vill stanna på Expressen! Jag har också lärt mig att tänka att det är bättre att visa extra mycket intresse för något man vill göra istället för att inte våga!

 

Av mina arbetsuppgifter har jag blivit säkrare på vad jag kan och i framtiden mer säker på att kunna säga ”detta kan jag”. Jag har också lärt mig konversera på ett helt annat sätt med främmande personer. Jag har aldrig haft problem att ringa folk, men när man ska få ut något av de 100-tals samtal man gjort, för bådas vinning så gäller det att förstå personen, vara intresserande samt ”övertala”. Lite sälja in idéen!

Jag har också lärt mig att tänka nyhetstänk. Sen har jag ju såklart bättrat på mitt skrivande,fotande, intervjutekniken och mycket mer.

 

Sammanställt är jag nöjd med min praktik och nu i efterhand så kändes det som rätt plats att vara på. Nu lutar det också åt att jag blir kvar på Expressen TV i höst vilket var målet med min praktik!

 

 

/ Miriam TV2