Lördagen 22 april 2017, produktionsbolaget Nexiko. Storcastaren! Förutom att jobba på Fråga Lund får jag ibland hoppa in på andra roliga projekt! I lördags var det öppen casting för Filip och Fredriks nya långfilm ’’Tårtgeneralen’’ i Köping och jag och min praktikantkompis Sandra fick hjälpa till. Vi tog tåget till Köping tidigt på morgonen, vi visste inte ifall det skulle komma 2000 eller 10 personer. Filip hade nämligen gått ut med infon på sin Instagram och typ alla lokalmedier plus Aftonbladet hade skrivit om castingen. Det landade till slut på 300 härliga människor med både stora och små drömmar att få vara med i film. Människor kom i alla möjliga åldrar och former. Jag, Sandra och Moa fotograferade alla och spelade in videos där de presenterade sig själva. Man var rejält mör i benen och fötterna när dagen var slut.

Niii2

Det var så himla roligt att spendera lördagen i Köping och prata med alla människor och få höra om deras liv och tankar om fritiden. Blev väldigt rörd av engagemanget för filmen och glädjen över att vi var där. Man fick höra hela tiden ’’Åh, vi är så glada att ni är här och sätter Köping på kartan, kul att det händer någonting i staden!’’.

Filip och Fredrik har skrivit boken ’’Tårgeneralen’’ som nu ska bli långfilm. Filmen utspelar sig 1984 och handlar om den svenska staden Köping och karaktären Hasse P. När Köping blev utsedd i ett TV-inslag med Jan Guillou till Sveriges tråkigaste stad så bestämde sig huvudkaraktären Hasse P för att bygga världens längsta smörgåstårta (tror att den blev 500 meter). Jippot med smörgåstårtan blev en succé och är något som har präglat staden och många som jag pratade med i lördags var med när tårtan byggdes.

nii1

Det här var mitt sista inlägg ifrån praktiken. Nexiko är verkligen en arbetsplats jag trivs på och skulle vilja jobba på i framtiden. Hoppas ni har tyckt det har varit intressant att följa mig!

Ninni Westin J2