Hallå!

 

Min tur att berätta lite om praktiken. Kan börja med att berätta att jag var ganska säker på vad jag ville göra och vad jag inte ville göra när jag sökte praktikplatser. Jag vägde roll framför ställe, då jag vill lära mig bildproducera. Jag hamnade på Aftonbladet TV som bildproducent.

Mitt allra första pass på Aftonbladet var ett nattpass! Jag som aldrig tidigare i mitt liv jobbat natt förut var lite nervös. Vi skulle sända den svenska sändningen av Oscarsgalan med mellansnack från stora studion. Jag kom dit kl 18 och fick hänga med bildproducenten som även är min mentor under min praktik. Till en början var det mycket observera och försöka lära mig. Under Oscarsgalan var kontroller fullt med scripta, sändningsproducent, ljus, och ljud, och massa folk som flänger runt med olika uppgifter. I rummet bredvid satt redigerarna och klippte ut delar från den livesända Oscarsgalan för att kunna spela upp igen vid senare tillfälle. I lurarna lyssnade vi på rösterna från kontrollrummet i Hollywood vilket var en ganska häftig upplevelse. Tiden gick fort, jag fick hjälpa till med både det ena och det andra min första dag, men gick mestadels bredvid bildproducenten och försökte snappa upp så mycket jag kunde.

När klockan började närma sig 7 började det även bli dags för hemgång. Lite snabbt nerring av studion och sedan bar det hemåt till sängen. Ändå vilken grej att åka hem från jobbet och möta alla i kollektivtrafiken som är på väg till jobbet! Men det här var ju ett engångstillfälle med Oscarsgalan.

 

Vi hörs!

/Denise Colbrand