Ny vecka på praktiken och vi är mitt uppe i första intervjudelen. Full fart med cirka 30 intervjuer per dag. Än så länge har allting gått på räls.

Jag håller hus på tv produktionsbolaget Mastiff och arbetar som castingassisten för nya säsongen av Robinson, vilket är superkul! Mina arbetsuppgifter står i princip utav att researcha, alltså hitta alla möjliga typer av intressanta och roliga människor, höra av sig till dem och boka intervju. Ringa runt, lägga upp scheman, sortera, skriva ut, koordinera helt enkelt. Det är ett ganska så enformigt arbete men att få möta en salig blandning olika typer av människor gör jobbet både roligt och uppfriskande. Robinson är ett program som ger bra exempel på variation av människor som medverkar. Vi letar efter allt möjligt, unga killar och tjejer från 18 upp nypensionerade 60-plussare. Människor med olika ursprung, intressen och yrken. Udda människor som lever på otillgängliga platser till Saltsjöbadens brunchmammor som aldrig jobbat en dag i deras vuxna liv. Snart sätter castingturnén igång också, vilket ska bli spännande. I början på juni går flyget ner till Malmö och sedan vidare till Göteborg.

Idag är det tisdag och det är rätt så lugnt här på kontoret, sitter vid mitt skrivbord och dricker kaffe medan jag mailar runt med eventuella medverkande. Även om det har kommit in flera tusen ansökningar så vill kanalen ändå ha vissa specifika typer av personer, så det är viktigt att vi hittar dessa karaktärer till slutcastingen.

Nathanelle Andersson, J2