Jag spenderar min praktik på Bauer Media och har än så länge hoppat veckovis från redaktion till redaktion. Bland de jag har varit på är Mix Megapols vasaloppsredaktion, sänt nöjessvepet på NRJ och den här veckan har jag varit på nyheterna. Nästa vecka hamnar jag på content-redaktionen och ska vara med och jobba med poddar som Framgångspodden, Alla våra ligg och Svenska mordhistorier.

Idag kom jag in 07.00 och stod lite pinsamt utanför entrédörren och väntade på att någon skulle släppa in mig, för mitt passerkort fungerar inte. Det ska kännas när man är på praktik! När jag väl var inne mötte jag upp Lotta som är nyhetsredaktör mellan 04.00 – 10.00. Vi övade på att skriva telegram, alltså en sammanfattad nyhet på ungefär tre, fyra meningar. Vilket är hur svårt som helst. Jag blev rätt sågad. Men såklart en snäll sågning. Det är kanon, för jag lär mig en massa och får toppenbra feedback.

Vi sänder nyheter en gång i halvtimmen fram till 09.00, och efter det är det nyheter en gång i timmen. Mix Megapol har en kortare sändning på ungefär 40 sekunder, medan andra kanaler landar på minuten. Ändå kort! Inga egna nyhetsinslag, endast uppläsning.

Och om inte det var spännande: jag var med när de körde morgon-nyheterna live på Rockklassiker. Vi pratade om en av programcheferna och jag kallade honom vid fel namn! Alla skrattade och jag skyllde på att jag gick upp 05.00. Jonas Nilsson, programledare på ”Morronrock med Jonas och Jakob”, drar igång sändningen börjar sin prata med ”vi har med oss praktikant Linn Hallsénius från Kaggeholm folkhögskola, och det första hon gör är att kalla en av våra TOPPCHEFER VID FEL NAMN!” och jag fick micken kastad i ansiktet för att försvara mig inför svenska folket. Som sagt, det ska kännas när man är praktikant.

Linn Hallsenius, J2