I slutet av januari bar det av mot palmernas rike för Kaggeholms musikklass. En fartfylld turné på kanarieön Gran Canaria där de under en vecka fick visa upp vad de kan både i kyrkor och på after-beachpartyn.

Nu är de tillbaka och under fokustimmen delade de med sig av sitt äventyr och resten av skolan fick ett smakprov på vad se sysslat med under resan.IMG_9815

Efter endast två veckor av förberedelser och en vecka av repetitionstid var det ett taggat musik-gäng som klev på planet mot sin första turné tillsammans, på ingen mindre plats än Las Palmas.

­– 47 låtar hade vi att öva in under den korta perioden, berättar musikeleven Aron Berglund.

IMG_9819

Trots bristen på soldagar var det två svettiga veckor de lämnade bakom sig.

Främst var det lite lugnare gig i den lokala värdkyrkan ”Skandinaviska turistkyrkan Las Palmas” där de fick anpassa låtarna efter gudstjänster och andra kyrkomöten.

IMG_9839

Men på kvällarna flög finskjortorna av och solglasögonen på och det spelades riviga party-låtar på after-beachklubben i Bahia. Där dansade båda stora och små till de populära partylåtar som musikeleverna framförde.

IMG_9849

Även under fokustimmen blev det ett hejdundrande röj. Till ABBAs ”Does your mother know” drogs hela skolan med i den glada stämningen musikklassen packat med sig hem från Gran Canaria.

– Det är nästan så man kände Las Palmas varma vindar när man hörde musikerna spela i kapellet, säger TV-studenten Patrik Anderzon med ett stort leende efter framträdandet.

Siri Bergsten, TV1