Klockan är 08:30 och jag är på plats. Redaktionsmötet börjar inte förren 9:00, men häromdagen kom jag springandes med andan i halsen 08:58 och jag tänker ALDRIG låta det hända igen. SL och jag står inte på god fot och har inte gjort det sedan början av millenieskiftet.

09:00 Går vi igenom dagen, vad ska klippas? Vad ska upp i Mixat (appen som är hopkopplad med programmet), vilka jobbar med sändningen idag och vilka är kvar på jobbar på redaktionen, ska några inslag filmas..?

Förra veckan var vi och gjorde ett inslag om slalom, det finns och se på SVT-play nu. Att springa upp och ner i slalombacke var roligt men kanske inte det snyggaste jag filmat. Men jag är ändå glad att få pröva allt det här, jag upptäcker ganska ofta att jag tycker en massa saker är roliga, tex filma. Men att jag i skolan ofta tog ett steg tillbaka för att jag inte vågade, nu kastas jag ut och det går oftast bra. Så världens bästa tips är och bara köra! Vi kan så mycket mer än vi tror!

Tävling där förloraren fick gurkspad i munnen, kolla gärna in programmet för ett skratt när vår programledare Arantxa får hela munnen full med tabasco.

Även fast det är sjukt många frågor så går mötena relativt snabbt och innan 9:30 har jag börjat scrolla i mailen och skrivit ner (världens bästa tips nummer två, SKRIV!!) allt som behöver göras, för att sen kunna bocka av. Utan post-it lappar och block hade jag gått under.

Just nu är det en del prepp, för nästa vecka ska vi förbanda program som ska sändas under påsken, så det blir dubbelt så mycket och göra, på hälften så kort tid. Det är mycket, men kul. Försöker intala mig själv att ”jag är praktikant, jag får fråga mycket frågor och inte vara supersnabb på allt direkt.” Men såklart är det skitsvårt och mantrat ovan kan ibland sluta med orden ”du är sämst hejdå”. Sitter i skrivande stund och försöker göra en flygande effekt på en macka, men just nu ser det mest ut som den kraschlandar. Men för några veckor sedan hade jag knappt öppnat grafikprogrammet After Effects, så det är väl positivt.

Fina fruktdjur,vilken kändis som byggt den får ni inom snar framtid på Random Mix.

Trots stundtals bristande självförtroende så är det här typ topp tre det roligaste jag gjort. Det är helt fantastiskt. Det är så KUL och jobba med TV!  Speciellt TV för barn. Ingenting är omöjligt och den här redaktionen är så snälla och ROLIGA! Sök praktik här, helst igår!

Guro Lehnert, TV2