Mikael Ginal
Mikael Ginal läser TV-produktion på Kaggeholms folkhögskola. Han gör nu sin praktik på ett produktionsbolag som heter Nanushka som har sitt säte vid Mariatorget i Stockholm.

 

Fredag 14 februari
Vaknade upp av någon som drog av mig mitt täcke klockan 04:10. Vem gör så? drar av täcket på någon som ligger o sover. – Jag vill kolla på film, säger en liten röst. -Ahhhhh, Lasse gå o lägg dig din lilla apa, skriker vi i kör. Som en levande död går jag upp och stuvar min frukost och löper till bussen. Jag har under en veckas tid varit först till kontoret fyra dagar av fem så det känns som att det är jag som är den som kommer på morgonen och låser upp, tänder lamporna och sätter igång motorn för produktionerna på Nanushka, och visst är det så. Jag kommer gå hur långt som helst inom TV, jag kommer att vistas i TV branschens fin rum, där jag är det är där det händer. Kanske lite självgod men under en vecka ute på fältet har jag förstått att jag har gett mig in i rövhålens fin rum. Ska man klara sig med hedern i behåll måste man ha skinn på näsan. Samtidigt som det är otroligt kul så kommer man möta stora motgångar, mina motgångar började 3 månader in under fösta terminen på Kaggeholm, och det känns sjukt skönt att fått prövning redan då. Jag säger som min mamma sa när jag fått IG i engelska i 8:an på slut betyget, – Men Micke, det är inte hela världen, livet går vidare. Pröva och utmana er själva så mycket ni kan, då kommer ni bli bäst, eller jag kommer ju bli bättre men ni fattar. // The Kite

Torsdag den 13 februari
Många av er kanske inte visste vad LOGGA innebär men igår berättade jag det för er, men det finns ju ytterligare en fråga att ställa mig. Vad LOGGAR du? Jag gör alltså min praktik hos ett litet produktionsbolag vid namn se ovan, och dom vann för nått år sedan en kristall (Sveriges mest främsta och enda riktiga fina TV pris) för bästa realityserie, Modellpojkar. Jag ska alltså vara med och skapa säsong 2 av denna megasuccé. Jag kommer att filma, vilket jag redan har börjat med innan min praktiktid, jag kommer att LOGGA, jag kommer att klippa (redigera) så jag är just nu på den bästa praktikplats på jorden. Det är många roliga projekt på gång som jag kommer att få filma så det känns riktigt kul att få göra det jag är skapt för, nu tog du väl ändå i Micke. Nä jag tycker inte det, visst jag ville vara framför kameran när jag kom till Kaggeholm men vem säger att man inte kan ändra sig, om man inte är politiker då, jag är där jag ska vara punkt slut. PS: Allt jag just sagt är hemligt så läs det tyst. DS // The Kite

Onsdag den 12 februari
Jag har under tre dagar jobbat och snackat om att jag LOGGAR, men det slog mig idag att alla vet kanske inte vad det innebär att LOGGA. Då kommer en liten snabb förklaring nu. Du är ute o filmar själv eller med en inslagsproducent, en som säger exakt vad du ska göra. Ni kommer hem till kontoret med det material ni fått ihop under dagen och tankar in i datorn. Nu måste ju någon kolla igenom alla dessa 200 G t.ex film och skriva ner allt som händer i varje klipp och vad som sägs in i minsta detalj i varje intervju, synk och realitysituationer. Nu tänker du, det där måste ta tid. Ja, det är precis va det gör, det tar tid att gå igenom. Men jag är inte ensam om detta, min bordsdam Emma Lobro sitter o kämpar bredvid mig så att det rinner en hel tyres(j)ö från ögonen. Det är en tapper ung dam det där, härligt att se. Varför LOGGAR man då undrar du. Producenten för hela projektet man jobbar med ska sen kunna sitta o välja ut bra snack snabbt utan att behöva kolla på klippen, så man sparar tid på det här. Sånt skitsnack, men dom säger att det är så, så det är bara och jobba, eller LOGGA som det heter. Kul. Morsning. // The Kite

Tisdag den 11 februari
En galen tant under oss höll oss vakna en större del av natten, till slut får jag nog, eller ja min fru får det o ber mig snällt med hög ton o darrande röst att ta itu med saken. Aldrig, skriker jag för att finna mig själv i tofflor i trappuppgången sekunden efter. Med ett par smällar i dörren springer jag tillbaka till min borg på andra våningen och låser. Äntligen tyst, i alla fall 2 min.
Framme på söder där jag gör min praktik chockas jag av nyheten jag redan visste men som jag sparade till er nu för att fylla ut denna dagbok full av LOGGNING. Jag får nu veta att jag ska till London o filma en modell tillsammans med Katy Perry. Kul. De verkar vara kompisar eller nått så modellen vad jag förstår ingår i hennes gäng typ, eller ja, jag har inga detaljer men så får det bli. Käkade just en semla som kostade 37 riksdaler, oförskämt dyrt för en smålänning utan pengar. Men gott, det var det. Tills imorgon kommer jag att ha LOGGAT mig igenom säkert 35 klipp, hurra rekord. Vet inte vad det skulle vara för slags rekord men det kändes helt rätt att skriva.
Som den lilla badbollen i ”Så ska det låta” sa: Hej o Tack, leverpastej.
// The Kite

Måndag den 10 februari
Oj oj oj, vilken start på första praktik dagen, Lasse sjuk, vem ska vara hemma då? Jag tar det då säger jag. Becca, åk o jobba du. Skit också, hinner jag knappt att tänka innan Lasse säger – Jag är inte sjuk, jag vill gå till dagis. Whohoo, ropar vi i kör och drar iväg mot våra olika håll. På pendeln hittar jag en plats mittemot en ung tjej som under hela resan gnider sitt knä mot mitt, det skaver tänker jag. Jag kollar på henne men hon är fullt upptagen med sin grekiska pojkvän som antagligen hette Dimitris och som antagligen inte var grek och därför hette något helt annat.
Först på plats i Nanushkas vindsvåning som egentligen ligger i källaren med dock en härlig lokal, nycklar hade jag fått i fredags. Jag började med att läsa genom en massa papper som visade sig vara mitt kontrakt som de ville jag skulle skriva under. Emma hade ju läst det i fredags och snackade om något som verkade konstigt med det, men orkade läsa alla sidor, det var ju trots allt fem sidor. Jag skriver mitt namn här. Micke G, så där jag, nyanställd. Inte riktigt men nästan.
Vad ska jag göra hela dagen då, just det: LOGGA. Whohoo, det var ju därför jag valde det här stället, jag får testa på allt. Känns väldigt bra.
Falukorv med potatismos till lunch och sen bara att LOGGA igen, kul. Min vecka kommer nog se ut ungefär så här fram till fredag:)
Jaha, så spännande var min första dag, hörs i möra.
// the Kite