Tjena, mitt namn är Martin Larsson och jag gör min praktik på Viasat Sport. Ett ställe jag nu med facit i hand är väldigt nöjd att jag valde. Jag sitter på Viasats webbredaktion, vilket innebär att jag arbetar med att publicera artiklar, matchklipp och olika typer av analyser på hemsidan, twitter, Facebook och instagram. 

 

Det jag fick lära mig från minut ett var att kunna värdera nyheter. Våra sporter vi rapporterar om är fotboll, hockey, motor, golf och fighting, vilket gör att vi ska underhålla alla dessa konton på ett aktivt sätt varje dag. När det är stora matcher eller mästerskap är det lätt, och ibland är det betydligt svårare. Eftersom de flesta av våra besökare kommer från Facebook måste därför våra puffar och rubriksättningar vara lockande – så att folk klickar sig in på länken.

 

Förutom att publicera nyheter har jag även ansvarat för redigering av magasinet: ”Nattens NHL” som släpps måndag, onsdag, fredag – som produceras och programleds av hockeyexperten Jonatan Lindquist. 

 

Bild från landslagets pressträff

Det bästa hittills har varit att vara ute på fältet och varit kameraman när vi rapporterade från svenska herrlandslaget i fotbolls upptaktsträff på Stockholms Stadion. Klippen användes senare i Champions League-finalens sändning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Återkommer mer de närmsta dagarna. Ha det fint! 

 

/Martin Larsson