Fredagen 24 mars 2017, blogg.se. Så var det plötsligt helg och ännu en vecka har sprungit förbi. Min tredje vecka på blogg.se och nu börjar jag känna mig ordentligt varm i kläderna. Idag har jag bara pysslat med att lägga in inlägg inför kommande dagar. Viktigt arbete så att det rullar på dagligen med nya inlägg även om vi är upptagna med annat. Jag har en lista på datorn och mobilen där jag skriver upp idéer inför kommande artiklar så att jag enkelt kan gå tillbaka dit när det är dags att producera någonting nytt. Som journalist eller som person så kan inspirationen komma när som helst, då är det skönt att kunna skriva ner det och spara det till ett senare tillfälle. Vilket ibland händer flera gånger per dag! Har alltid varit sådan och tänker ofta hur jag kan bildsätta någonting i form av text och bild. Det var mer eller mindre anledningen till varför jag sökte till journalistutbildningen från första början, för att få jobba med någonting som jag naturligt tycker om att göra.

För att återgå till praktiken. På fredagar brukar de gå iväg och käka lunch ute och idag var inget undantag. Lite extra festligt med tanke på att det var löning också. Vi drog iväg ett gäng och åt på ett ställe som erbjöd lite av en buffé, med en stor skål marrängswiss till efterätt! Roligt nog så tog vi ett eget initiativ och fikade det på kontoret förra veckan. En blivande fredagsgrej kanske?

rodegradin_blogginlägg_24mars_01

Under eftermiddagen var det gemensam samling nere i receptionen. Hela huset hade blivit indelat i grupper där varje grupp skulle studera och hålla en presentation om ett mediabolag/ tidning/ webbplats etc. Hur de jobbar, vart de får intäkter ifrån, vad de publicerar och på vilket sätt. Intressant och lärorikt! Efter det och undertiden ställdes det fram lite skålar med tillugg för att fira in helgen och vinnaren av en tävling som har pågått i huset de senaste veckorna. Den gick ut på att uppnå mål, spränga någon av ballongerna som så fint hängt lite överallt och slutligen få ett pris för det. Hur man motiverar sina medarbetare på bästa sätt!

rodegradin_blogginlägg_24mars_02

Jag hoppas ni har tyckt om att följa mig lite såhär under praktiken. Även om jag snart har varit här i en månad och har hela två månader kvar så går tiden så otroligt fort. Innan vi vet ordet av det så är vi alla tillbaka på skolan och sen släpps vi ut i det fira som färdiga journalister. Känns lite läskigt och ovist, men spännande! Kaggeholm har varit den bästa tänkbara utbildningen både innehållsmässigt och med kontakter. Jag har känt mig mer än förberedd med kunskap både under praktiken förra året och i år. Sen ska man aldrig vara rädd att ta rygg på någon annan som jobbat inom yrket om man känner sig osäker. Det finns inga dumma frågor och det finns alltid mer att lära!  Nu tackar jag för mig och hoppas att ni som är sugna slår slag i saken och söker till utbildningen. Ni kommer lära er massor!

Rode Gradin, J2