Malin LöfgrenMalin Löfgren studerar andra året på TV-produktionslinjen på Kaggeholms folkhögskola. Nu gör hon sin praktik på produktionsbolaget Mastiff.  

Söndag 2 mars Idag har vi fortsatt att filma för fredagens inslag. Det är mycket att göra och mycket material som ska in. Idag har vi filmat Benjamin Wahlgren och Sigrid och Emma Igelström och Tobias. Jag har som vanligt live-loggat under inspelningen, gjort iordning träningslokalerna och småfixat lite när jag har hunnit.

Sen åkte jag och lämnade materialet på Mastiff och nu sitter jag hemma och ska sova ikapp hela helgen och ladda upp för nästa vecka.

Nu har jag praktiserat här i 3 veckor och det känns jättebra. Jag kommer in i det mer och mer och det jag har ju fram till maj på mig att göra en riktigt bra praktik av det här, och det ska jag nog lyckas med!

Nu lämnar jag med varm hand över denna blogg till Jonatan! Ha det så bra!

/Malin

Lördag 1 mars Efter att ha kommit hem och sovit 3 timmar ringde väckarklockan alldeles för tidigt. 7.30 var vi i träningslokalen för att filma Lotta Engberg och hennes danspartner Alexander. Lotta och Alexander bor ju i Göteborg så allt deras material måste filmas på lördag morgon. Så hej då till lördags-sovmornar så länge Lotta är med i tävlingen (och nej, jag hoppas faktiskt inte hon åker ut bara för att jag ska få sova lite mer!).

Idag har vi synkat massor, filmat massor med reality och efter 24 datorskrivna sidors loggning kunde jag äntligen åka hem.

Det har varit en väldigt lång och trött dag men samtidigt väldigt roligt. Kanske inte en så lång blogg, men mina dagar ser i princip likadana ut, och eftersom jag inte får skriva så mycket om innehållet får ni istället kolla på fredagar i inslagen vad jag har filmat. Känns som att det kommer bli härliga och roliga inslag den här veckan, så glöm inte titta!

/Malin

Fredag 28 februari PREMIÄRDAG! En lång men en otroligt rolig dag! Dagen har bara rullat på och två timmar har känts som en halv timme ungefär. Jag har verkligen gjort allt möjligt. Alltifrån att åkt iväg och hämta blommor, teknik, handlat ballonger (David Hellenius fyllde ju 40), hämtat jurymedlem, fixat loger, prickat av matlistan, städat, slussat publik på rätt plats, varit statist och ja, helt enkelt varit behjälplig med allt möjligt. IMG_2075 IMG_2077 IMG_2078Under sändningen var det mitt inspelningsteam som skulle synka deltagarna i reklampauserna och efter sändning till nästa veckas inslag. Då var det live-logg som gällde. Det var roligt att äntligen vara igång på riktigt, alla har jobbat så hårt för fredagsfinalerna och nu kör de igång och det kändes att alla var så taggade, peppade och några också väldigt nervösa, men det hör ju till!

Hela dagen bara rullade på och helt plötsligt var sändningen slut. Efter vi hade synkat alla i ”presshavet” på dansgolvet så var det korv och premiärskumpa för alla som jobbat. För mig och Petra var dagen inte slut där. Vi packade ihop all teknik (som inslagsteamet använde) och alla kostymer och lassade in i bilen och körde tillbaka allting till träningslokalen. Efter att ha fört över dagens material, lämnat diskarna till både Mastiff och TV4 parkerade vi bilen och kunde äntligen säga God natt! Imorgon väntar en heldag i träningslokalen, vi hörs då!

/Malin

Tisdag 25 februari Ojojoj vilken dag! Dagen började på Grand Hotell där det först var pressträff och presentation av alla deltagare (som ni kan se på http://www.tv4.se/lets-dance/klipp/deltagarna-i-lets-dance-2014-presenteras-2560058). Efter det filmade vi ett inslag som ska visas allra först på fredag. Det ska vara exklusivt med röd matta, hummerlimo, blixtrande lampor och skrikande fans. Det var fullt ös hela dagen och man hade alltid saker att göra, vilket jag älskar. När allting var klart på Grand och vi fått ta del av deras fantastiskt goda scones och marmelader riggade vi ner allting och körde tillbaka till träningslokalen och lassade in allting. Efter det väntade en eftermiddag i bilen och köra runt och handla massor med grejer inför dessa dagar som väntar fram till fredag och den stora premiären. När vi hade handlat och hämtat allt som skulle fixas och lastat in det i Magasin 7 (där direktsändningen är) var vi äntligen på väg hemåt. Alla tre trötta och slitna efter en lång arbetsdag satt vi i bilen och sa till varandra ”Men det ÄR ju faktiskt väldigt roligt det här!”, och det är det verkligen. Att alla jobbar för något tillsammans och ingen klagar över att få jobba över, för vi vet att det är de som måste göras för att hinna i ordning med allt inför fredag.

IMG_2041 IMG_2044 IMG_2046 IMG_2049Nu ska jag få vara ledig i två dagar för att sen jobba hela helgen istället. Imorgon väntar en middag men mina fina (klass)vänner Emma och Karin. Så vi hörs på fredag kväll helt enkelt, och glöm inte att titta på tv4 20.00!

/Malin

Måndag 24 februari
Hejsan bloggen!   Den här veckan är det min tur, Malin (även Prinsessan från Tyresö som Emma så fint kallade mig) att berätta hur jag har det på min praktik som jag utför på Let’s Dance. Mitt första blogginlägg skriver jag för sent efter en lång arbetsdag och imorgon blir det full fart då det är pressdag på Grand Hotell. Eftersom jag ska upp om sisådär 6 timmar har jag tyvärr inte tid att lägga min själ på detta inlägg, men jag ska ändå försöka berätta vad jag gör och har gjort idag.   Jag är alltså teamassisteans på Let’s Dance. Som ordet assistent säger gör jag lite allt möjligt men som huvuduppgift är jag med i ett av teamen som filmar alla deltagare när de tränar. I mina uppgifter ingår allt som underlättar för teamet (fotograf, inslagsproducent och ljudtekniker), inte ”hämta kaffe-underlättar” utan hjälper till vid riggning av lampor, köra deltagare, hämta bilen, köpa rekvisita, hämta och lämna diskar med material och livelogga under inspelning. Livelogga är precis det Micke förklarade så fint första veckan fast jag gör det live, på papper, under inspelningen och sen renskriver och skickar till efterbearbetningen. Nu vet ni lite vad mina uppgifter är så åter till dagen.   Min dag började med den lyxigaste och nästan den mest efterlängtade sovmorgonen jag varit med om. Sen var det dags att ta produktionsbilen och möta teamet på China Teatern där vi skulle filma Benjamin Wahlgren och hans danspartner Sigrid. Efter att ha filmat ett inslag där och även Benjamins bumper (presentation) så åkte vi vidare till Södra teatern där vi fortsatte filma Benjamins bumper i sminklogen. Titta noga på fredag klockan 20.00 så får ni kanske se lilla mig som leker Benjamins sminkös.   Efter avslutad inspelning var det dags att planera inför morgondagen pressdag. Efter ett ha kört ett varv med utrustning och sponsorsaker till Grand Hotell för att där få ett ”Nej, ni kan inte komma med sakerna redan nu…” var det bara att åka tillbaka och säga till varandra (Jag och Kim som är en annan teamassistent) att vi istället ses tidigare imorgon bitti för att köra alla saker.   Nu är det verkligen dags att säga God Natt! Vi hörs imorgon! /Malin