Fredag 26 april. Nu har vi fått nya numret till redaktionen. Fantastisk omslagsbild och ett bra nummer på många sätt. Det känns rätt magiskt att bläddra i vad jag tycker är Sverige bästa magasin, och hitta sina egna texter. I början av maj kan ni också läsa!

Idag har jag suttit och skrivit ögonblicks-texten till nästa nummer, ett historiskt ögonblick som gjort avtryck i Sverige eller världen. Trots att det bara är 1400 tecken jag ska plita ner gäller det att läsa på en del, så att man skriver det som är väsentligt helt enkelt. Jag har även researchat kring min nya analys jag ska skriva och bokat intervjuer till nästa vecka. In släntrade även Kaggeholms journalist-ettor som var på studiebesök.

Det känns roligt att jag har fått chansen att vara på det här magasinet. Nu är det en knapp månad kvar, tiden har verkligen rusat i väg. Ska klämma ut det sista ur den här magasinstuben och skriva riktigt bra texter till nästa nummer. Ut och njut av våren nu!

Lukas Lind, J2

Onsdag 24 april. En av de roliga sakerna med att vara på Icon Magazine är att man får besöka olika event. Jag var på showcase (spelning där artisten marknadsför sig) med britten Tom Odell för några veckor sedan, och sedan med Carlie XCX, tjejen som skrivit Icona Pops ”I Love It”. Har även följt med på en storslagen Bonnier-fest och en pressdag där olika PR-byråer visade senaste klädkollektionerna etc. Därifrån fick jag med mig goodiebags innehållandes jeans, kudde, parfym, hårprodukter, crémer osv.

Nu är vi igång med juni-numret och jag har börjat skriva på faktauppslag, ögonblicks-text och analys. Har även gjort ett par intervjuer som antagligen kommer komma med i kulturdelen. I går hade vi ett långt möte där vi bland annat pratade omslagsperson för sommarnumret. Det är ingen lätt nöt att knäcka och förslagen har haglat från alla på redaktionen. Men nu kanske vi äntligen har hittat någon.

I morgon ska jag göra en somrig intervju med en VD, vem det är kan jag inte avslöja då allt som magasinet kommer att innehålla är hemligt fram till utgivning. I morgonkväll ska jag nog gå på ett vip-event som klädbutiken Weekday har för öppningen av sin nya butik på Götgatan. Det blir nog festligt!

Lukas Lind, J2

Måndag 22 april. Tänkte börja från början. För sex veckor sedan kom jag till Icon Magazines nya kontor på tredje våningen i Bonnierhuset på Sveavägen 53. Det var med visst pirr i magen och med stor förväntan som jag gick uppför de ståtliga stentrapporna. Jag träffade Peter Smirnakos, en av redaktörerna, som jag träffat på intervjun inför praktiken. Jag fick en rundvisning, dator och mobil varpå det var dags för redaktionsmöte. Icon-redaktionen består endast av fem personer, då de jobbar mycket med olika frilansskribenter/fotografer. Mars-numret hade precis gått till tryck och det var uppstartsmöte för nästa nummer. Jag fick ett ämne för ett roligt faktauppslag som jag genast satte igång med. I nästa möte några dagar senare tyckte jag till om det analysuppslag jag skulle skriva. Mina idéer mottogs mycket väl och antecknades, men en lagrad idé vägde tyngst. Det var skönt att komma igång direkt med dessa uppslag. Forskare, juvelerare och diverse kunniga ringdes. Pratade bland annat med en man som varit nära vän till Olof Palme. När jag frågade om han kunde skicka bild så skickade han en bild på posten, fastgemat på en kartongbit med GB-glassar på. Det var härligt tyckte jag.

Arbetskamraterna är trevliga och otroligt kunniga, det är lätt att känna sig pratad över huvudet på när modeller i New York behandlas. Men jag försöker inflika när det pratas skådespelare, komiker eller musiker, sådant jag har åtminstone lite koll på. Tempot är inte stressigt, men det finns alltid någonting att göra. Det finns tid för eftertanke vilket genererar kvalité. Det tycker jag om med magasinsbranschen. Snart kommer April-numret att landa på vår desk här. Jag har tre uppslag i samma nummer som t.ex. Jan Gradvall är tryckt. Det känns nästan lite overkligt.

I dag sitter jag och gör sommarnumrets faktauppslag med en guide, roliga siffror, citat, tidslinjer och diverse statistik. Spännande prat kring sommarnumrets omslagsperson lånar gärna örat. Kaffe slukas i ivrigt tempo och i vilken rikting jag än tittar ser jag magasin som ligger och glöder. Det är vackert!

Lukas Lind, J2