Fredag 15 mars. Den här dagen har varit lite lugnare. Jag och Nina, den andra praktikanten, försöker så gott vi kan för att inspirera varandra in till det sista, när det gäller logotyperna. Om jag ska vara ärlig så jobbar jag fortfarande med leklandet ”Skoj & Bus”. Den känns helt omöjligt, för man vill ju att de ska se snyggt ut. Inte alls barnslig. Men men, det hör till utmaningen – att göra något snyggt av allt. Och att vara kreativ!

Nästa vecka kommer bli jättespännande! Måndagen kommer inledas med redovisningen och på onsdagen blir det att fara till Stockholm med ℅ Lönnström för att se kontoret i storstan. Dessutom blir det vernissage för Guldägget! Sedan har vi fått hint om att vi kommer få göra en riktigt logga, till ett riktigt företag. Men det kan inte gå annat än bra efter denna vecka med djupdykning i loggornas värld.

Torsdag 14 mars. I dag lyckades jag faktiskt med att göra tio ytterligare logotyper. Detta kanske inte låter så svårt, men det är det verkligen! De fyra vi gör till varje företag ska nämligen se helt olika ut, men trots det ska de alla har någon betydelse om varför de ser ut just så. Utöver logotyperna har den här veckan bestått av ett möte med ett produktionsbolag om kommande reklamfilmer som vi gör till två olika företag. Väldigt spännande och kul att få se hur det går till.

Onsdag 13 mars. Tredje dagen är avslutad och 22 logotyper av 40 är klara. Det är nämligen så att jag praktiserar på reklambyrån ℅ Lönnström i Nyköping. Första dagen bestod mestadels av introduktion – information om företaget, de fem anställda och om de aktuella jobben de gör. Sedan var det logotyperna också… Vid sidan av de vanliga arbetet har jag och Nina, den andra praktikanten, fått en mapp med tio olika uppgifter. Dessa ska vi kunna använda som arbetsprov och göra när vi inte har något annat för oss. Men som det låter på Kristoffer, VD:n för företaget, så finns det stor risk att vi inte kommer inte hinna göra allihopa.

Anyway… Första veckan har vi en obligatorisk uppgift som innebär att göra 40 stycken logotyper till tio (påhittade) företag. Sedan ska det redovisas på måndag inför hela gruppen! Jag som aldrig har varit förtjust i Illustrator, som man gör loggorna i, får nu äntligen ge mig tid att öva och lära mig – vilket är kanon när man har Nina bredvid sig att bolla med. Väldigt spännande men jättesvårt!

Så i morgon, torsdag, tänkte jag i alla fall försöka göra ytterligare tio stycken. Jag har extra problem med företaget ”Skoj & Bus” som är något typ av lekland. Jaja, mer om det i morgon!

Emma Abbemo, J2