Tisdag 

Imorse satte jag mig vid datorn för att fortsätta med att logga en synk som jag började transkribera i fredags. När jag lägger mina fingrar på tangentbordet för att börja skriva minns jag varför jag slutade just där, vid den meningen, i fredags. Det var för att jag fick ett meddelande av en vän där det stod: ”Är du ok?”

 

Idag har jag alltså skrivit ner ord för ord vad som sagts under en intervju. Den spelades in till programmet för SVT Edit som jag skrev om igår. Men just denna inspelning var jag inte med på, och det är lite roligare att logga när man inte hört intervjun tidigare tycker jag.

 

Att transkribera tar väldigt mycket längre tid än vad man tror, speciellt för mig. När jag sitter och skriver så fort jag bara kan blir ord som ”har” istället ”ahr” och ”eller” blir ”elelr”. Alltså, hela tiden blir det så. Tur för mig så har jag några veckors loggning och många ”har” framför mig att öva på! 

/Emilie