Jobba här?

Vi söker medielärare!


Nu söker vi en eller flera medielärare som tillsammans med oss stärker Kaggeholm media. Vi utvecklar nu utbildningarna och vill gärna ha med dig som brinner för berättande i olika former och på olika plattformar. Vi tror på en mix av teori och praktik. Du är samarbetsinriktad med positiv energi och eget driv, du tar ansvar, är pålitlig och själv beredd att göra jobbet. De ämneskunskaper vi söker finns inom två områden:

Tv-produktion
Kunnande inom TV och rörlig bild – dramaturgi med fokus på berättande och innehåll, redaktionsarbete, kameraarbete och redigering. Du ska kunna berätta med rörliga bilder på olika plattformar med varierande format till skilda målgrupper.

Sociala medier och digital grund
Du känner till hur man anpassar berättandet efter målgrupp och plattform samt får fram kärnan i det som ska skildras och förmedlas. Vi vill att du är nyfiken och hänger med i utvecklingen på olika plattformar. Att du kan tekniken och de olika mediernas styrkor när det gäller medieuttryck, att du känner till hur man optimerar exponering samt mäter räckvidd och genomslag. Bra med kunskaper i WordPress.

Tjänstens omfattning: 50 – 100% (Beroende på kompetens). Vi söker totalt 150 % lärartjänster.
Tillträde: 180815 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 20 april 2018

Kontaktpersoner:
Mats Levander, biträdande rektor
mats.levander@kaggeholm.se
0761334461

Mattias Stjernqvist, tf verksamhetsledare media
mattias.stjernqvist@kaggeholm.se
0708163457

Clas Newman, rektor,
clas.newman@kaggeholm.se
0707896981

Arbetsuppgifter & mer info

Arbetsuppgifter & mer info
Undervisning om berättande i olika kanaler

En stor del av arbetet handlar om undervisning. För oss handlar det om berättande – vad är en bra historia? Vilket innehåll har den? Hur berättas den? Hur anpassas berättelser för olika målgrupper, kanaler och plattformar? Kursdeltagarna utmanas att pröva olika typer av berättande, det kan handla om journalistik, dokumentär samt det idé- och ämnesdrivna berättandet. Utvärdering är en viktig del av lärandet.

Undervisning i de olika verktygen

Att gå på Kaggeholm innebär att jobba praktiskt. Från första veckan får våra kursdeltagare greppa kamera och jobba med ljud, ljus och digitala verktyg. Vi ger undervisning i foto och inspelningsteknik, med samma typ av kameror som används i den professionella branschen men också inspelning för sociala medier med mobilkamera. Redigering för bild och ljud sker i Adobe Premiere och i Avid.

Vi jobbar med textens olika delar och ser till att rubriken och ingressen funkar med vinkeln. Bildbearbetning sker i Photoshop. Design skapas i InDesign. Vi gör grafik och animationer i After Effects.

De olika projekten kursdeltagarna gör visas i olika kanaler; traditionella och social medier. Spridning mäter vi bla med hjälp av Google Analytics.

Mentorskap

En viktig del av att leda utbildning på Kaggeholm handlar om att utveckla våra kursdeltagare från den plats där de är. Att vara lärare på Kaggeholm innebär att kunna möta kursdeltagare, hantera grupper och att coacha unga människor in i arbetslivet. Vi vill ge alla möjlighet att förbereda sig för nästa steg i livet och ge alla en chans att lyckas och förverkliga sina drömmar.

Utveckling av utbildningarna

Kaggeholm Media har ett gott rykte i mediebranschen, en bransch i en ständig förändring. Tillsammans utvecklar vi de olika delkurserna och skapar nya kurser, för att fortsätta vara en av landets bästa medieutbildningar.

Kvalifikationer

Ingen kan kunna allt, men du kanske känner att några eller många bitar av det du läst ovan, passar dig väldigt bra. Kanske du vill fortsätta ha en fot i branschen och inte jobba heltid? Eller också har du ett brett spektrum av kunskaper och föredrar att vara på en arbetsplats.

Vi har inget krav på formell utbildning, men naturligtvis är det en fördel om du har utbildning inom media eller inom pedagogik. Du får gärna ha erfarenhet från undervisning eller handledning.

Det är viktigt för oss att du har arbetslivserfarenhet från medie- eller kommunikationsbranschen, gärna från flera olika mediehus. Bra om du har ditt fokus på innehåll, berättande, det journalistiska tänket, bildberättande, etc. Det är viktigt att du är bra på planering och kommunikation och har kompetens att leda en kurs samt kunna hålla ihop och leda en grupp.

Om skola och huvudman

Kaggeholms folkhögskola är en skola för kunskap, kreativitet och kommunikation som erbjuder en spännande mix av högskoleförberedande utbildning, bibel-, medie- och musikutbildningar. Huvudman är Stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet som är en del av Pingströrelsen och skolan präglas av kristen tro och kristna värderingar.

Vi vill att du delar skolans värderingar och ser gärna att du har en personlig kristen tro som tar sig uttryck i ett lokalt församlingsengagemang.

Vi ser gärna att du har ett bra nätverk och goda kontakter i mediebranschen. Det är också bra om ditt nätverk sträcker sig in i den kyrkliga sfären.

Vi planerar för att flytta skolan till nya lokaler i Stockholm under nästa år och vi ser stora möjligheter till utveckling i samband med det. Det är viktigt för oss att vara en skola i tiden, anpassade till mediebranschen, med en digital miljö anpassad för effektiva studier i de olika kursprogrammen. De båda medieprogrammen Media Content-produktion och Media TV-produktion genomgår just nu en stor förändring för att förbereda våra kursdeltagare ännu bättre för en framtid i mediebranschen.

Du hittar mer information om utbildningarna och om oss andra lärare här på hemsidan.