Breaking News måndag 11 februari. Jag heter Filip och den här veckan ska jag berätta för er läsare hur mina dagar ser ut på tv-programmet Breaking News med Jessica Almenäs.

Just idag måndag så det har varit en hektiskt dag på Borgvägen 3. Vi bandar ett program som ska sändas på onsdag, och vi kör live i kanal 5 vid 22.00. Jag har arbetstiteln fixare, en fixare arbetsuppgift är helt enkelt fixa grejer till programmet. Det handlar oftast om rekvisita i olika dess former. Så under måndagen har jag och min kollega Nicole åkt runt i stan och fått i uppgift att köpa olika typer av matvaror och dryck som ska användas vid 18-sändningen.

Komikerna Nisse Hallberg och Özz Nujen ska äta ”vanlig mat” med suspekta indigrienser för att sedan försöka gissa innehållet.  Hur gott låter inte skagenröra med en touch av tandkräm? eller varför inte hamburgare med lite matjessill.

När det var dags för 22-sändningen med sidekick Johanna Nordström fick veta att champagne-flaskorna jag och Nicole köpte under dagen skulle sprutas ut i studion. Så jag och mina fixar-kollegor fick snabbt klä in ”intervuplatån” i studion med stänksäker papp och bära ut soffor och bord. Där och då hade vi 3 minuter på oss. I stunden är det väldigt stressigt men efteråt tittar vi bara på varandra och skrattar. Det här var ett sådant tillfälle.

Ja sådär kan en måndag se ut på filmhuset. Vem vet vad som händer på tisdag?

Filip Palmér, J2