Cheesecake med hallonsås!

Juan Guaxiola har jobbat som kock i Kaggeholms kök i 17 år. Idag tar han emot oss i köket för att berätta om sitt jobb.

Vad är det bästa med att jobba på Kaggeholm?

– Kontakten med människorna; deltagarna och personalen. Man trivs när man mår bra. Kaggeholm är en jättefin arbetsplats med bra människor.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Det är alltid stressigt! Men roligt! Jag kommer hit strax innan sju och börjar förbereda frukost; bröd, grönsaker, pålägg, ägg, gröt och juice. Sedan börjar vi direkt jobba med lunchen, vad vi gör beror på vad som ska serveras.

– Efter lunchen plockar vi in allting, tar hand om rester och gör matlådor. Deltagarna kan köpa matlådor för 30 kronor. Sedan ska vi städa; ugnar, grytor, stekbord. Innan jag går hem förbereder jag för nästa dag, som nu.

Vad gör du nu?

Juan

Juan vid den nya ugnen

– Cheesecake med hallonsås! Den har jag gjort i många år, den är populär. På torsdagar är det soppa och då har vi alltid nybakat bröd och efterrätt. Imorgon blir det cheesecake.

Vad är annars på gång i köket?

– Vi har precis fått en ny ugn, den är jättefin. Den gamla var här när jag kom, den var här i minst 25 år. Men den nya är mycket bättre; lättare att göra rent och mycket snabbare.