Hej,

 

jag har varit prodassistent på en inspelning som heter ”Det stora experimentet 2” som är en julkalender som visas på viaplay. Där har jag mest kört bil och kokat kaffe. Även om kollegorna jag jobbade med var fantastiska och jag hade roligt med dem så trivdes jag inte jättebra med mina arbetsuppgifter. Det jag har fått göra är mest att köra bil, leta saker på blocket, handla, skriva dagbesked och koka kaffe. Men det är uppgifter som också behövs göras. Något jag har fått lära mig är att man inte riktigt behöver en utbildning utan allting handlar om att jobba sig uppåt i tv-branchen.

Detta har varit min station se till att det finns kaffe och varje dag lägga ut nya bibbor och dagbesked.

Men jag har som sagt varit på en väldigt trevlig produktion och jag har verkligen känt mig som en i gänget och fått nya kontakter. Så jag är väldigt glad att jag fick testa på att prodassa där och inte på någon annan produktion. Trots att jag nu gjort min sista dag där så hoppas jag att jag får jobba med dessa människor igen och jag kommer garanterat titta på kalendern i december, jag har ju fått vara statist två gånger.

Inspelning av slutscenerna. bilden är redigerad för att inte spoila något men det blir riktigt fint. scenograf och rekvisitagänget är riktigt grymma.

 

Nu efter halva praktiktiden har jag bestämt mig för att byta praktik och börjar på ett annat ställe nästa vecka. Förhoppningsvis får jag göra lite mer journalistiskt arbete och känna att jag får utmana mig själv.

Vi hörs!
/Klara Brattgård