Karin Wannbäck går andra året på Kaggeholms TV-linje och gör just nu praktik på SVTs dokumentärredakation.

Fredag 28/3 – 2014
Hej! Ännu en vecka till ända. Loggat så UNDERBART material idag. Bara suttit med ett leende på läpparna mest hela tiden. I helgen ska jag hjälpa till lite på ett annat projekt vilket ska bli sjukt kul, och på måndag går jag över till webbens värld!Minns ni att jag sa att dom arbetar som oss på skolan? Oja! Varje fredag, klockan 9.00 är det möte. Hela redaktionen samlas och chefen tar upp viktiga saker. Sedan är det dags för *trumvirvel* UTVÄRDERING! Någon som känner igen sig? Precis så som vi har suttit och utvärderat varandras exjobb och reportage i skolan, sitter alltså höjdarna här på SVT och utvärderar varandras filmer som gått under veckan. Superkul, och sjukt bra sätt att utvecklas. Har märkt överlag att man hjälper varandra mycket mellan projekt genom att kika på sekvenser, komma med inputs osv. Och det är ju precis det vi lärt oss i skolan, att man ska låta andra titta på det man gjort och vara öppen och ta till sig andras åsikter.  En härlig fredag till ända. Med jordgubbslunch i solen. Kan inte sluta mycket bättre. Nu lämnar jag med varm hand över pennan till bästa Cecilia Wassberg som ska skriva här nästa vecka.

Tack för mig!

/Karin.

Torsdag 27/3 – 2014 Tjo. Ännu en dag av loggning. Fått lite nytt material från ett annat projekt nu som ska bli gött att sätta tänderna i. Och längtar så till måndag då jag ska få vara på webben. Tjoho! Provade idag SVT:s matsal för första gången. Rätt besviken. 2 av 5 toast. Kanske bättre käk någon annan dag. Satt dock länge ute i solen med en vän, det var SKÖNT. D-vitaminkick. Inte så mycket att berätta idag, loggar sjukt kul material, dricker kopiösa mängder kaffe och missbrukar rosa postit-lappar.   Imorgon är det fredag! Ännu en vecka till ända. Veckorna går så sjukt fort, jag hänger inte med. Inte långt kvar nu tills skolavslutning, och hejdå till en fin skola. Herregud… Lämnar er med en härlig ordvitsbild jag fick skickad till mig idag. Ett gott skratt förlänger livet har jag hört.

Ta hand om er.

/Karin.

Onsdag 26/3 – 2014 Sjukt intensiv dag. Trött i ögonen. Har tokloggat hela dagen och tog knappt rast för lunch. Tävlar lite med mig själv, och hann klart det jag ville i alla fall! Har även backat upp lite hårddiskar, vilket är läskigt. Det är projekt för flera miljoner så man måste hålla tungan rätt i mun… Som tur är har jag en underbar tjej bredvid mig vid namn Hanna (vänster på bilden). Hon började här som praktikant i höstas och jobbar numera för Åsa. Hon är en klippa och finns här och svarar glatt på alla mina dumma frågor 😉 Tjejen till höger heter Cissi, webbredaktör. Superskön tjej som jag ska få börja hänga med SVT dokumentärrednästa vecka. Hon ska lära mig allt om webben. Jag ska få lära mig hela programmet hon arbetar i, kanske skriva lite små texter, förhoppningsvis ut och filma och klippa också. Ska bli sjukt kul. Jag filmade en intervju åt henne för ett par veckor sedan. Det var kul, har saknat kameran lite. Imorgon ska jag också få hjälpa till på ännu ett projekt. Kan berätta mer då. Kul att alla sitter så nära varandra på redaktionen att man kan hoppa in lite här och där 🙂

Ikväll blir det lite mingel inför TV-serien ”Flator”. Ska bli kuuul.

Tjolahopp.

/Karin

25/3 – 2014

Hola! En tisdag fylld med skratt. Och loggning. Och hårddiskar. Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad jag sitter med just nu. Som sagt så arbetar min handledare med tre filmer parallellt och jag är delaktig i två av dom. Jag får tyvärr inte säga alltför mycket, men det kommer bli fantastiskt! En av filmerna kommer att handla om Dagny Carlsson, snart 102 år gammal. Hon är Sveriges äldsta bloggare. Fantastisk kvinna! Den andra filmen kommer vi få träffa en karaktär som många har sett förut. ”Kvartersdoktorn” som var en väldigt populär serie för ett par år sedan på SVT ska nu få en liten uppföljare. Vi ska få följa doktorn Magnus, som ska gå i pension. Väldigt fina människor, som jag förhoppningsvis ska få träffa under inspelningar i vår. Om cirka en månad kommer SVT lansera en ny webbplattform som kommer kallas SVT Flow. En av serierna som kommer starta upp hela ”flowen” är ”På jakt med Lotta och Leif”, där Leif GW Persson lär Lotta Lundgren att jaga. Detta är en serie jag också fått vara med och hjälpa till ett par dagar på. Kommer bli en sjukt bra serie, missa inte den! En annan serie som kommer lanseras på SVT Flow är ”Flator”, som jag faktiskt är med i. Min vän och bandmedlem är en av huvudkaraktärerna och därför har jag fått hänga med på diverse inspelningar och vara framför kameran. Ska bli riktigt kul att se! Under eftermiddagen idag så fixade jag och min kollega födelsedagsfika till födelsedagsbarnen från igår. Gemytligt och uppskattat! En av dom sa att fortsätter jag såhär får jagkladdkaka stanna till jag dör. Och två stycken bad om receptet 😉 Success! Lunch utomhus idag med en vän för vi trodde att det var vår nu. Det var det inte. Kallt.

Hörs imorgon. Karin.

Måndag 24/3-2014 Hej! Karin heter jag och har min praktik på SVT:s dokumentärredaktion. Ni har tyvärr fångat mig i en rätt så monoton arbetsvecka, med mycket loggning, men jag tänkte att jag under veckan kommer berätta lite vad jag fått göra hittills, vad jag sitter med nu och vad som kommer hända för mig under våren.   Att få komma in i den här exklusiva klicken är helt fantastiskt. Dokumentärredaktionen på SVT har bara haft en praktikant tidigare, så jag är numero dos i raden, vilket känns hedervärt och roligt!   Redaktionen är relativt liten med ca 20 personer. Alla är helt underbara och trevliga människor. Så fort jag satte foten här kände jag mig så välkomnad av alla, och dom jobbar mycket så som vi gjort på skolan. Mer än vad ni tror… Det får ni höra mer om på fredag!   Väldigt härligt och inspirerande i alla fall att vara här, bland giganterna: Åsa Blanck, Tom Alandh med flera. Åsa Blanck är även min handledare under min period här på SVT. Supergullig liten skånska med sådan fruktansvärd talang för dokumentärfilmning. Känner ni kanske igen ”Kvartersdoktorn”, ”Familjen Persson i främmande land” och ”Morfar och jag och helikoptern till himlen”? Det är bara ett axplock av vad hon vart delaktig i.   Just nu arbetar hon med tre olika dokumentärfilmer parallellt, där det mesta redan är inspelat. Därav mycket loggning för mig. Väldigt kul tycker jag dock, då materialet är så himla underbart! Och tusan vad man lär sig bara av att logga.   Idag fyller Åsa år, så jag har tagit på mig att baka kladdkaka till hela redaktionen imorgon. Så nu vet ni vad jag kommer göra ikväll. Hoppas alla har det gött, så hörs vi imorgon! /Karin.