klara 4

Torsdag 28 maj, SBS Discovery Radio. Torsdag idag och sjukt bra väder, sånt är kul. Näst sista dagen på praktiken också. OCH för att inte glömma min namnsdag, INGEBORG! Idag har jag skrivit telegram och läst upp och gjort lite reporterjobb. Ring runt på saker som har hänt och samlat ljudklipp som vi spelat upp. Typ så såg dagen ut. Känns verkligen tråkigt att praktiken snart är slut, har gått så otroligt fort. Känns som jag bara har varit här i någon vecka. Jag har lärt mig jätte mycket dock, verkligen så skönt att vi har haft så lång praktik så att man har kunnat komma in i jobbet ordentligt och så det har blivit rutin. Tror alla från klassen kände sig väl förberedda men att det också varigt nyttigt att få sätta sina kunskaper på prov.
Det var allt från mig, ha det gött!!

Klara Björk, J2

klara

Onsdag 27 maj, SBS Discovery Radio. Idag är det onsdag och jag kör vanligt pass från nio till fem. Idag har varit en mycket bra nyhetsdag, sånt är kul. FIFA- topparna som greps och anklagade för korruption och muthärvan inom Telia Sonera. Min mamma fyller också 50 år idag så när jag är klar här ska vi fira henne lite. Jag har skrivit och läst in telegram hela dagen och även fast jag varit här i en evighet, så är det fortfarande stressigt tycker jag att få ihop allt!

Klara Björk, J2

klara 3

Tisdag 26 maj, SBS Discovery Radio. Nu var det min tur att skriva och det är nu den sista veckan för oss som vi är ute på praktik. Tiden har verkligen gått fort. Jag är på SBS Discovery Radio och idag så jobbade jag morgonpasset. Då börjar jag snortidigt. Jag börjar mitt pass med att kolla igenom nyhetsflödet. Uppdaterar mig på vad som har hänt under natten. Idag var det väldigt dött, inget som hänt eller kul att skriva om. Så är det vissa dagar. Men så skriver jag ihop några telegram på det som jag väljer, försöker göra dem så korta som möjligt med så mycket utan att missa någon viktig information. Det kan vara rätt trixigt.
När jag är nöjd med telegrammen läser upp det som jag skrivit ihop i en nyhetssändning en gång i timmen, korta snabba nyheter i en bra mix. Efter jobbet när jag kör morgon så måste jag ofta gå hem och vila en timme för att jag blir rätt trött. Det var typ det som jag gjort i dag kort sagt. Så nu har jag inte tid med det här längre, återkommer imorgon!

Klara Björk, J2