Miriam 3

Dubai torsdag 21 maj. Idag har jag varit på Orient-TV, då det är torsdag så jobbar vi halvdag och är lediga på fredagar (för oss som jobbar alla vardagar i veckan). Jag har fått vara med på livesändningen och kollat så att ljudet i kontrollrummet är bra på sändningen. Jag har skrivit en voice over till programledaren. Har även läst på nyheter från Syrien-Irak.
På torsdagar brukar det vara ganska lugnt på jobbet.

Miriam Riaie, J2

Miriam 2

Dubai onsdag 20 maj. Idag har det varit en lång dag. Jobbat tio timmar med att hitta folk till Emirates (flygbolag) reklam. Många ansökningar, en och en fick skådespela beroende på vilken roll de sökte till reklamfilmen. Jag själv sökte också, haha för skojskull. Nästa vecka får man svar om man fått uppdraget. Håller tummarna.
Vi var inomhus idag, tur det för de var för varmt för att ha casting ute. Området vi var på heter Dubai Media City, här hittar man alla typer av kanaler och produktionsbolag, därav namnet. Väldigt stort område. Imorgon hänger jag på Orient-TV på nyheterna, mer om det får ni läsa imorgon! 😀

Miriam Riaie, J2

Miriam
Här sitter vi och planerar inför en casting, vi jobbar i team och detta är mitt team. 

Dubai tisdag 19 maj. Jag gör min praktik här på Art Zoom Productions och på Orient-TV. Zoom är ett företag som producerar filmer och som jobbar med skådespelare från mellanöstern. Orient-TV är en TV-kanal som sänder endast nyheter från Syrien-Irak. Jag delar upp tiden mellan båda företagen så jag får lära mig nyheter och film.

Det är 40 grader varmt och väldigt tufft att jobba utomhus i detta väder då det mesta filmas utomhus. Jag får lära mig hur det är att jobba i team, göra castings, göra listor, organisera en casting. Skriva voice overs till programledaren. Jag använder arabiska och engelska som språk. Att jobba här är annorlunda än i hemma i Sverige. INGEN passar tider, vi kan ha bestämt att träffas på ett ställe kl 13.00, folk dyker inte upp förrän 14.30. Ibland ännu senare, så i början blev jag irriterad men jag har vant mig nu att också komma sent! 😀

Här är vi lediga fredagar och lördagar, söndag jobbar vi. Jag har haft det bra i snart tre månader men saknar Sverige.

Miriam Riaie, J2