”Jag älskar att stå framför kameran och har sedan länge haft siktet inställt på att bli programledare. Men det var inte förrän vi gick in i programledar-kursen som jag insåg vad det egentligen innebar.

Under tre heldagar fick vi allihopa testa på att hålla i en kort talkshow. Två gånger satt jag i programledarens stol med både en och flera gäster framför mig. Manus och ämne var mitt val.
Äntligen fick jag facit på hur jag faktiskt fungerar i rutan. Lärare och kurskamrater coachade mig i allt från hållning till röstläge och ansiktsuttryck.

Och att programleda är svårare än man kan tro. Inte bara ska du möta gästen i intervjun, du ska även styra programmet tidsmässigt och hålla koll på vilka signaler du själv sänder ut. Oavsett om du har tidigare erfarenheter av att stå i rampljuset, så har du inte alltid koll på hur du faktiskt ser ut.

Efter övningen blev jag medveten om hur jag pratar och vad jag måste jobba med för att bli en trovärdig programledare. Jag blev tryggare i mig själv som intervjuare och mer bekväm framför kameran. Och jag insåg att det är precis det här jag vill satsa på i min framtida karriär.”

Johanna

program
program2