Nu är det dags för mig att blogga om min tvåveckorspraktik. Ni slängs direkt in i andra veckan här på Synk Casting och Casting STHLM. Två bolag med samma ägare så man kan säga att jag har två praktikplatser.

I måndags tog jag an där vi slutade i fredags. Då fick vi in ett jobb från en kund som sökte ett flertal personer med ”karakteriserande drag”. Både Synk och Casting STHLM har egna register som vi plockade ut passande personer ifrån men vissa jobb väljer de även att annonsera ut på till exempel Facebook. Eftersom just detta jobbet är i Småland valde de att göra detta denna gång och de fick stor respons!! Jag har spenderat hela morgonen med att gå igenom alla ansökningar vi fått in på mailen. Superkul!

 

På eftermiddagen fick vi även tillbaka en shortlist från en kund. På shortlisten skriver kunden vilka av dem personförslag vi skickat till dem som är mest intressanta för jobbet. Nästa steg blev för mig att maila ut till alla dem cirka 20 personer och ställa de frågor produktionsbolaget ville ha svar på samt än en gång kolla av tillängligheten de angivna datumen.

 

Det är väldigt varierande tempo här på dagarna. Ibland är det full rulle och snabba puckar och ibland aningen lugnare. Då får jag om jag vill gå ut och ”street casta” med mina snygga visitkort. Yes jag är nu scout för Synk Casting och kommer föralltid ha en bra ice breaker om jag ser någon på stan som jag vill prata med. Eller så kan jag ringa till folk som behöver komma in till studion och uppdatera sina bilder på siten. När någon kommer in och ska bli fotad agerar jag fotoassistent och skärmar med reflexskärm. Därav träningsvärken i min rygg.

Jag har trivts så bra här, jag har min egna plats vid skrivbordet bredvid Elin och Sally som för tillfället är dem enda här på kontoret. Det känns extra kul när folk ringer eller mailar och frågar efter mig för att jag är den som tidigare vart i kontakt med dem. Då känner jag mig som en medarbetare mer än en praktikant, inte för att det är nåt fel med att vara praktikant men ni fattar..

Allt gott,

Jessica Åkerblom