Hej där ute fina bloggläsare!

 

Här kommer mitt sista blogginlägg från praktiktiden. Jag har, som tidigare skrivet, praktiserat som researcher på produktionsföretaget Mastiff under tre veckor. Det har varit så kul och utvecklande. Dock är tre veckor rätt kort tid om man jobbar på en redaktion. Oftast behöver man vara med under minst tre månader, då hinner man vara med på förproduktionen och själva inspelningen av programmet som är längre fram i vår. Det är häftigt att se hur mycket som ligger bakom ett tv-program, det är SÅ mycket man inte tänker på som ligger bakom. Ofta är det också svårt att få praktik under så här kort tid, så det gör mig extra glad att just få vara här nu. Tanken är att jag ska få komma tillbaka lite under själva inspelningen av Bytt är Bytt i maj månad, när det klaffar rätt med skolan.  Det gör att det känns lite lättare att lämna stället imorgon när man vet att man kommer tillbaka. Och återigen, tips till er som känner att det är svårt att komma in i branschen. Att börja som publikvärd/göra praktik utan betalt kan kännas lite ovärt men det är så viktigt då man lär sig otroligt mycket, bygger kontakter, får en fot in och kan fylla sitt CV. Många som är anställda idag inom den här branschen har börjat genom praktikarbete utan lön. Ofta är det vanligt att man har ett jobb vid sidan om. Gör man ett bra jobb, tar egna initiativ, är driven och ödmjuk lönar det sig och har man tur så kan man få en projektanställning. Så keep going!

Branschen är stor, det finns så mycket man kan inrikta sig i och göra. Man behöver inte veta exakt vart man vill när man tar sin examen, utan man får testa sig fram. Det är återigen en fördel med att praktisera lite utanför skolan. Det är på det sättet jag lär mig bäst, när jag får varva studier med arbetsliv. Jag får mycket mer ”mersmak” och blir motiverad för branschen.

 

Så tack för mig. Tveka inte på att höra av er om det är något ni undrar över kring denna praktik eller bara har allmänt nyfikna frågor.

 

Stor kram Isabell!