Jag heter Isabell och läser första året på tv-produktionslinjen. Jag praktiserar nu på produktionsbolaget Mastiff som researcher för tv-programmet Bytt är bytt. Jag har tidigare under höstterminen varit publikvärd under inspelningarna av Så ska det låta, vilket var jätteroligt. Det ledde till att jag sedan ville lägga min två veckors praktik på Mastiff. Två veckors praktik som blir till tre då jag mer än gärna offrar mitt sportlov.

Mastiff är ett häftigt företag, framförallt för att de har så mycket olika tv-produktioner rullande. Så som ”Så mycket bättre”, ”Så ska det låta”, ”Paradise Hotel” mm. Företaget ligger i Frihamnen, i ett stort hus med flera våningar som de delar tillsammans med tre andra produktionsbolag, Jarowski, YellowBird och Zodiak. Dessa produktionsbolag samarbetar även lite med varann.

Stämningen här är superhärlig med positiv personal och kreativa människor. Det dukades upp ett hav, bokstavligt, med semlor på fettisdagen. På alla hjärtans dag pyntades nästan hela huset med hjärtan, gelehallon och vi i personalen fick gå runt till olika stationer med kurser, så som yoga, hjärt lung-räddning och bra arbetshålling. Summerat sagt så är det mycket fokus på att personalen ska må bra.

Tillbaka till det jag gör. Researcher. Jag har under två veckors tid känt mig som en riktig detektiv för vår produktion. Bytt är bytt är tv-programmet vi jobbar inför nu och det handlar om att man deltagare ska gissa pris på olika antika föremål. Allt ifrån prisklasser från 500 kr till 1,5 miljon kr. Det är ett otroligt härligt team jag jobbar med och vi har dagligen en skön stämning och kan skoja med varann. Här finns inga dumma frågor att ställa. Det gör att man kan släppa lite på prestationångesten och faktiskt jobba bättre.

Min uppgift som researcher är att ta reda på bokstavligen allt om de föremålen som programmet kommer ta med. Just för att programledaren ska ha stenkoll på vad hon pratar om. Så man kan säga att jag skriver början till hennes manus, eller åtminstone lite av grunden. Jag har nog aldrig lärt mig såhär mycket historia under så kort tid.

Förra veckan var vi på antikmässan under två dagar och fick resa genom tiden, genom berättelser av olika föremål och passionerade personer bakom.

På grund av sekretess kan jag inte skriva så mycket om de föremål jag gjort research för, men det är way out mycket mer intressant än vad jag någonsin kunde ana.

Så, nu tillbaka till praktiksysslorna för att djupdyka in i nästa historia…

Vi hörs!

/Isabell Borgencrantz