Torsdagen den 20 april 2017, SVT:s Fråga Lund. Hur har tupéer sett ut genom tiderna? Det är inte helt ovanligt att sådana här frågor dyker upp runt redaktionens skrivbord. Man lär sig så knäppa fakta på Fråga Lund. Till exempel att det finns ett helt språk uppbyggd på visslingar på en ö i Spanien, eller att man simmar lika snabbt i sirap som i vatten. Vet inte hur många gånger om dagen jag brister ut i ett ’’va!!’’ eller ’’shit vad sjukt!’’

nin1

Idag hade hela redaktionen ett frågespåns-möte där vi klurade ut frågor till programmet. Det ligger mer arbete bakom frågorna än vad ni tittare kanske tror. Dom ska stötas och blötas innan vi kommer fram till vilka som platsar i programmet. Ibland kanske en fråga låter jätteintressant men har ett tråkigt svar och då finns det ingen mening med att ha med den. Jag brukar mest lita på magkänslan och slänga ut frågan vid bordet, om man får en bra reaktion så är det ofta så att frågan ’’har något’’.

Vi har också en mejlinkorg dit tittare kan skicka sina undringar till. Det är så gulligt så vissa människor, speciellt 65+, brukar skriva att de velat veta svaret på sin fråga hela livet. Jag förstår inte hur de kunnat undvika att bara söka fram svaret på internet? Märkligt det där. Tur att vi på Fråga Lund finns så de kan sova lugnt om nätterna snart.

Det har också blivit en del körning i innerstan på praktiken. Eller alltså jag kör inte – jag har inget körkort. Dock så är väl det ett tips att ha körkort om du vill jobba med media. Svårt att få praktik och jobb utan det. Idag åkte jag och Sandra till Ljud och Bild i Frihamnen för att lämna lite teknikgrejer vi hade lånat. Vi yrade runt där nere rätt länge innan vi tillslut hittade rätt.

Älskar Nexikos kontor som ligger i Skanstull. Det är så fina och öppna lokaler. Och man ska inte glömma alla trevliga människor som jobbar här! (Ja jag vet att vissa kanske kommer läsa detta, ta åt er!).

nin3

Nu ska jag gå och ta min fjärde kopp kaffe för idag. Mycket kaffe på produktionsbolag. Hej!

Ninni Westin, J2