Det är fullspäckade dagar och eAllsvenskan på Schemat. Här är det livesändning som gäller och detta är den 3e och sista helgen som vi sänder i Dreamhack studio. eAllsvenkan är en turnering i självaste FIFA 19 där dem bästa klubbarna i Sverige gör upp om titeln.

Hur som helst så är mitt uppdrag att leverera ett schysst ljud ut till tv sofforna och min officiella titel går under B-ljud, själv skulle jag nog vilja säga allroundplayer, jaja! Att köra B-ljud under eAllsvenskan innebär att ha ansvar över alla mikrofoner inne i studion, dvs 12st, samt motagare och sändare 17st, OUFF! Det kan låta enkelt men för min del där jag själv anser mig inte vara den mest strukturerade personen så var det ett måste.

Dagen börjar med ett möte i studion 13:00 där vi blir tilldelade körscheman och matchscheman. För min del betyder det att mygga på alla 5 talanger samt se till att dem har medhör till repen som sätter igång 1 timme efter mötet. En timme innan livesändningen börjar så har vi lunch och sen är det egentligen full rulle som gäller. Utöver talangernas myggor och medhör så är det 6 st spelare som skall myggas upp inför varje match, det första gänget är inga problem eftersom jag har gott om tid, däremot när nästa match skall spelas så måste de nya spelarna myggas på inom 3-6 minuter då vi använder samma sändare under hela livesändningen.

Mycket bygger på kommunikation mellan mig och Jerker (A-Ljud) för att det ska funka då han hör alla spelare och talanger från kontrollrummet. Därav blir det mycket pill med tekniken under livesändningen, batterier skall bytas, mikrofoner skall vara på rätt ställen, nya spelare skall myggas på, ljud skall kontrolleras osv.

Eftersom det är väldigt intensiva dagar så går det snabbt när livesändningen väl är igång och en dag sträcker sig ungefär från 13:00-23:00. Godnatt!

Anton Nordquist, TV2