Onsdagen den 19 april 2017, produktionsbolaget Nexiko. Hallå! Nu är det min tur att blogga ifrån praktiken. Jag som skriver heter Ninni och går andra året journalistik på Kaggeholm. Jag befinner mig just nu i ett rött tegelhus vid vattnet i Skanstull i Stockholm. Här ligger produktionsbolaget Nexiko som jag har turen att göra min praktik hos. Min huvudsyssla är att agera produktions-ass hos SVT:s Fråga Lund. Ni vet, det där vetenskapsprogrammet med Kristian Luuk som programledare. Tittarna får ställa frågor de klurat på till en panel med experter som sen besvaras i programmet på roliga sätt i studion eller i inslag.

Ni 1

Under tiden jag har fått vara här har jag hjälp till med det mesta. Jag har fått göra research, hitta på inslags-idéer, komma på och läsa genom frågor och rodda med locations och rekvisita till inspelningar. Jag har också hjälp till att casta en långfilm och byggt en och annan Ikeamöbel…

Veckan började med en inspelning i Eriksdalsbadets simhoppshall… Jag får inte avslöja vad vi gjorde men jag kan säga att det blev en och annan korv som låg på bassängens botten när filmningen var slut. Trots att alla svettades ihjäl av fukten i hallen (förutom Kristian som endast hade Speedos) så var det skitkul! Älskar nerven och humorn som fyller rummet under inspelningarna.

Ni 2

Idag har fått hjälpa vår klippare Mini att börja klippa ihop det vi gjorde på badhuset. Så glad att jag har lärt mig redigeringsprogrammet Premiere. Det är en cool känsla att få hjälpa till klippa något som kommer sändas på SVT. Vi använde oss av 7 Gopro kameror utöver huvud-kamerorna så det är lite klurigt att synka ihop alla vinklar med rätt ljud och tagning… tur att jag har Mini som kan hjälpa till!

Nu är klockan snart 18 och det är dags för mig att börja knata hem. Jobb tar på krafterna mer än vad jag hade tänkt mig, haha.

Hörs imorgon!

Ninni Westin, J2