Helluu! Jag heter Maria och det här är min reseblogg! Jag hade innan detta väldigt lite erfarenhet och väldigt vaga minnen av att flyga så det här har varit spännande för mig.
Det mesta av min upplevelse visas i vloggen men det finns lite saker jag kan skildra utöver det jag filmade. Exempelvis att jag var överraskad över hur många steg det var från där man checkar in väskan till att man kommer ut till planet!

Först är det pub/restaurang, Forex och pressbyrå, sen säkerhetscheck där de kollar pass och scannar handbagaget och jackan (så mycket var jag beredd på iaf) men sen var det taxfree, en pub/restaurang till, ytterligare en check för pass och till sist en check för boarding card.

Först trodde jag att man inte fick ha vätskor typ alls på flyget men man kunde ju köpa vad man ville av det som fanns på taxfree och ha på flyget. (plus att de sålde på planet också) Antar att det har med kontroll att göra så man inte tar med sig vätskor som man kan göra typ en bomb av eller nåt.

Sen har jag hört att man ska akta sig för svarttaxi i Serbien för de kan ta alldeles för mycket betalt och sen om man inte betalar blir det stryk. Man ska tydligen titta efter ”TX” på registreringsskylten och/eller taxiskylt och en 15-20 min resa ska kosta runt 1700 serbiska dinarer. Vår taxi kostade 2000 sd men vi tyckte inte att 30kr var något att bråka om. (Man bör även se till att kunna visa ordentligt vilken adress du ska till ordentligt!)

Det var lite läskigt att åka den där taxin ändå och det var lite konstigt för det var en seriös taxi men det var ändå någonting över det hela som kändes lite shady. Föraren verkade ganska stressad och förvirrad till en början. Det kanske hade med språkbarriären att göra men det tog ett tag för honom att förstå vart vi skulle nånstans.

Mitt sista tips är att försöka sitta vid fönstret så man kan se ut på den vackra himlen ovanför molnen och att sitta bredvid nån att prata med. Blir det ändå tråkigt så kan det vara hjälpsamt att ha netflix på mobilen med en film eller nåt nedladdat.

I det stora hela så tycker jag att resan har varit superkul! Jag ser fram emot mitt arbete här och hemresan.

Bye-bye!

Maria Ekström, TV2