Nu har jag haft praktik på P4 Västmanland i ungefär fem veckor. Jag har fått testa på allt möjligt hittills, från att göra inslag till att åka ut och göra intervjuer på plats. Den här veckan och förra är jag på förmiddagsprogrammet som går ut lokalt i Västmanland från halv tio till ett varje vardag. Det är ett program som rymmer allt möjligt och har en lättsam ton.

Jag har varit med i sändning idag och pratat om olika ämnen och även fått ”ava” låtar (säga artist och låt). Jag sitter mitt emot min kollega som ansvarar för att ratta alla spakar och hålla koll på alla tider. Det är mycket räknande, tajming och det gäller att vara skärpt som bara den. Jag är mäkta imponerad över hur mycket simultanförmåga programledarna har här. Det gäller att inte glömma någonting i det som kallas körschema och så ska alla överlämningar bli snygga och rätt som det är är det dags för nyheter som vill in. Och så ringer en lyssnare som ska kopplas in och pratas med.

Jag lär mig otroligt mycket varje dag och ibland tänker jag att det är ett under att hjärnan håller sig intakt på plats och inte svämmar över totalt….

Jag tänkte blogga imorgon också.

Hälsningar Amanda Hemberg Lind