Före detta Kaggeholm eleven Niklas Källner har blivit känd för sina humoristiska intervjuer i Skavlans talkshow. I veckan var han tillbaka på skolan för att prata om succén i ett av Sveriges mest folkkära program.

Efter första året som journaliststuderande på Kaggeholms folkhögskola bytte Niklas Källner inriktning till TV och fann då sin stora passion för intervju och rapportering.

– Jag brukade gå upp sex på morgnarna med en kamera i handen och väcka alla, sen la jag mig i deras säng och intervjuade dem, säger han om sin tid ute på skolan.

Efter att ha varvat frilansuppdrag med jobb på Baluba och Go’kväll kom han i kontakt med Fredrik Skavlan.

– Vi träffades via min gamla chef och jag kände bara ”honom vill jag jobba med”, han var en inspirerande person, säger Niklas.

När han senare fick jobbet på ”Skavlan” som då hette ”Först och sist” fanns det inga tankar på reporterrollen som idag gjort honom till ett välkänt ansikte i Sverige såväl som Norge.

– Den kände jag inte till, så mycket hade jag inte sett programmet så att jag visste att det fanns en tydlig reporterroll, berättar han.

Tack vare sitt kreativa samarbete med redaktionen och Fredrik Skavlan har Niklas Källner genom sin okonventionella framtoning i intervjusituationer gjort sig till en ovärderlig del av talkshowen. Och även om succén gett mersmak så kommer han även i framtiden vara Skavlan trogen.

– På ett eller annat sätt kommer jag att jobba med Fredrik (Skavlan), säger han.

Robin Eriksson, J1