Den andra veckans sista praktikdag inleddes med ännu ett möte. Vi gick igenom gamla videor som ”orka plugga” redaktionen producerat. Detta för att se vilka som fortfarande håller. Det är intressant att se hur teveproduktion anpassas efter rådande trender. En fyra år gammal video ser idag oftast jätteful ut och kan ofta vara helt inaktuell så det fanns några stycken vi kunde stryka.

Mötet fortsatte med vidare spån på hur vi ska ta oss vidare med antipluggkultur temat. Det landade i fem konkreta ideér med ett fokus på bland annat manliga förebilder och att peppa killarna till kamratskap.

Efteråt fick jag sitta och texta igen och arbeta med en instastory. Det kan låta väldigt slappt men här kan en sådan behöva gå igenom både photoshop, premiere pro och after effects. Allt för ett innehåll som är några sekunder långt och varar i max ett dygn.

Ska jag vara helt ärlig har jag inte arbetat särskilt mycket praktiskt de här två första veckorna men det är mycket information att ta in och det känns faktiskt tryggt att försiktigt ta sig fram steg för steg i sin egen takt. Jag börjar allt mer känna mig som en av högstadieeleverna i vår målgrupp. Det gäller att fokusera på kommande uppgift och inte stressa upp sig över allt som ligger och väntar framför.

Peter Osterberger, J2