Mina dagar här med Ernst fortsätter, och så här kan en typiskt dag som prod.ass på Sommar med Ernst se ut. Jag och koordinatorn åker så att vi är ca 30 min tidigare på plats än alla andra. Då låser vi upp överallt, förbered kaffe och frukost samt ser över vad som ska tas upp på morgonmötet som vi har när alla andra dyker upp. Jag städar undan och förbereder inför lunchen, och det brukar bli lite sjå med vart vi ska vara, helt beroende på väder och vart i projektet vi är så får vi flytta runt lite, kan bli lite olika ställen varje dag, så där får man vara lite fyndig och påhittig med vart vi alla kan få plats, sen är det bara att börja bära möbler osv.

Efter det så åker jag och handlar inför fika/frukost och eventuellt om något behöver inhandlas till själva projektet så kan jag passa på att fixa det i samma veva, efter det så åker jag till cateringen/restaurangen och hämtar lunch och sen givetvis tillbaka till gården och börjar fixa med det. När alla har käkat tar jag hand om det och röjer upp. På eftermiddagen brukar jag ofta få hoppa in och hjälpa till med vissa “fix” eller praktiska saker som behöver lösas. Vissa dagar så kollar jag igenom så att alla produktionens bilar är tankade, och om dom inte är det tar jag en sväng och fyller upp. Så ser ofta grundrutinen ut, men visst varierar det från dag till dag.

I ärlighetens namn så är det väl inte den roligaste roll man kan ha, men man får fantastiska möjligheter att knyta nya kontakter och jag har haft inställningen att “om jag nu har ansvaret för fikat, då ska jag rocka det där fikabordet”, om inte annat så kan man ju bli ihågkommen som den som fixade det bästa fikat någonsin! Vem vet, bara det kanske kan leda till fler jobb 😉

Tyvärr så kan jag inte gå in så mycket i detalj om vad för “fix” som görs osv, det vore ju trist att avslöja det innan programmet sänds. Så ni får nöja er med den här lite mer “ospecifika” beskrivningen.

Nu ska jag och Ottilia (Prodass – Rekvisita) spela lite biljard innan det är dags att börja packa för hemgång, vi åker nämligen hem till Stockholm imorgon i fyra dagar innan vi åker ner igen för nästa runda med inspelning av episod 3 och 4. Ska bli skönt med lite ledigt, det blir långa och intensiva dagar här, så det blir välbehövligt med en liten paus för att ladda batterierna så att man är pigg och alert när vi drar igång sen igen.

Victoria Malmqvist, TV2