Filip Hammar gör sin praktik på Viasat Sport.
Fredag 27 mars

Hallå hallå hallå!  IMG_6759  IMG_6762

Idag är det mitt sista men ack så innehållsrika inlägg till praktikdagboken. Idag har jag tillsammans med Shari, Vincent och Michel, mina trogna redigeringskompanjoner, försökt ro hem söndagens sändning så vi kan njuta av en ledig lördag imorgon. Det verkar lösa sig bra i skrivande stund. Det börjar dra ihop sig i i kvalet till SHL och i nästa vecka ska det avgöras. Då blir det också andra uppgifter för mig som antagligen kommer innebära redigeringsjobb inför sändningarna till Premier League och Champions League. Inte alls dumt för en fotbollsnörd som jag.

Ha det gott!

Torsdag IMG_6757IMG_676026 mars

Hej hej hej hej!

Här på Viasat har jag haft en trevlig torsdag idag. Jag låter bilder tala den här gången. Vi inleder med en bild på den före detta Kaggeholmseleven Simon Dagman som är en av de smarriga grafikerna vi har i huset.

Tisdag 24 mars

Denna tisdag såg väldigt mycket ut som gårdagen. Klippte puffar, som är ett ”det-här-händer-senare-ikväll-eller-i-veckan-klipp” och även några inserts, som helt enkelt är klipp som studionissarna pratar om och kring. Skillnaden var att vi alla jobbade mot en annan sändning idag, nämligen onsdagens match mellan Vita Hästen och Modo. Då det är tre matchserier igång där lagen möter varandra i bäst av sju matcher så blir det ganska enformigt. Och eftersom vi håller på med sport så anpassar vi såklart arbetstiden därefter. Det innebär väldigt flexibla arbetstimmar. En dag jobbar man 3 timmar eller inte alls och en annan så jobbar man 11 timmar och helg. Just imorgon blir en mellan-matcher-dag där vi är lediga. Men det innebär också jobb i helgen. Så mitt nästa inlägg kommer alltså på torsdag.

/Frid. Filip

Måndag 23 mars
Då var det min tur att rapportera från praktiken.
Jag heter Filip Hammar och befinner mig i detta nu på Viasat Sport i MTG:s ståtliga byggnad på Filip HammarRingvägen 52. Här blev jag direkt inkastad i arbetet kring Hockeyallsvenskan och de spännande kvalen till den högsta divisionen SHL. Jag och ett gäng andra producenter och redigerare jobbar för att det ska finnas mycket rörligt material till varje sändning. Alltifrån trailers, puffar och studiosnack-klipp ska vara helt klart. Mycket av arbetet är helt enkelt att redigera ihop rörligt material till det som programledare och experter pratar om i studion. Ingen avancerad redigeringen men en del letande i arkivet och en go känsla av att det man gör faktiskt används i sändning.
Det känns som att man kommit in i arbetet bra, man känner sig uppskattad på redaktionen och man får ta ansvar. Idag har jag klippt ihop material till morgondagens sändning av mötet mellan Malmö-Leksand. Några puffar och lite smått och gott.
Over and out.
/Filip