Här i Västmanland har filmen Tårtgeneralen fått stort genomslag. Det är en film som utspelar sig i Köping på 80-talet. Staden ligger ganska nära Västerås där jag har praktiken. Filmen är baserad på verkliga händelser om Köpingsbon Hasse P. Han slog världsrekord genom att tillsammans med några andra i staden baka världens längsta smörgåstårta.

Idag gjorde jag en kort intervju live med Filip och Fredrik som regisserat filmen. De är på turné runt om i Sverige för att möta biopubliken. Frågade om varför de åker runt och träffar folk på biograferna och om det är en ”tillfredsställa egot-turné” eftersom de fått så mycket hyllningar för filmen. Fredrik Wikingsson kom fram till att det är ”fem procent egoturné”.

Innan intervjun satt jag med bakom mixerbordet under dagens sändning. Det som är så bra med min praktik är att de ser till att jag får testa olika grejer. Ena dagen med i sändning, andra dagen ute och intervjua, en dag bredvid programledaren vid mixerbordet och så vidare. Finns så många roller som kräver olika saker.

Amanda Hemberg Lind, J2