Hallå allesammans! Gustaf Silveby var namnet. Studerar andra året TV-Produktion och nu är jag ute på “långpraktiken” som jag till min stora glädje spenderar ute på Djurgården i en nästintill drömsk tillvaro. Wicanderska Villan, närmare bestämt på FLX.

Under min tid här så arbetar jag med en kommande SVT-serie om antidepressiva läkemedel. Syftet med serien är att lyfta på stigmat som annars omfamnar just det ämnet. Jag jobbar både redaktionellt med programform, casting, loggning och ska till och från vara med ute på inspelning. Vad jag kommer syssla med i inspelningen är i dagsläget oklart, då min första dag med det är imorgon.

Min tid här fick en minst sagt flygande start. Samma dag som jag började, efter att ha fått hälsa på alla och gått på en rundtur, sattes jag in i arbete. Jag och min praktikantkollega Josefin har fått ansvar över ett visst segment i programmet. Vilket för oss innebär både casting, manus och inspelning. Något vi såklart får hjälp med, men det är väldigt spännande att få så mycket förtroende. Så om dagarna blandar vi loggning och casting ganska fritt. Jag önskar att jag kunde vara mer detaljerad, men i nuläget får det inte komma ut för mycket information om produktionen. Vilket plötsligt gjorde hela den här bloggen betydligt mer intressant va? P.s Därav den kryptiska bilden.

I skrivande stund är det loggning som gäller, loggning, loggning och lite loggning till. Jag tycker ändå att det är kul, man bryter liksom ned materialet. Sen får man en helt annan uppfattning om handlingen och storyn. Plus att det är bra arbete för närminnet. Mycket lyssna, paus och skriv. Sen vet man aldrig vad som kan hända här. Igår mitt under loggningen blev jag ombedd att ringa upp ett ställe som skulle rekas inför torsdagens inspelning. Och inte långt efter det assisterade jag vid installation av ny dator på redaktionen. Det är snabba puckar, vilket passar mig utmärkt. Rastlös som jag ändå är.

Huset myllrar av kreativa och drivna själar. Och på en kafferunda kan man hamna mitt i ett samtal om Bonusfamiljen eller springa in i någon skådespelare som är på plats för att diskutera pågående eller nya projekt. Ett ypperligt tillfälle för mig, kan man tycka, att försöka pitcha in min sketchidé om ett halv åtta hos mig som utspelar sig på stenåldern. Får se hur det går med det… Imorgon är det torsdag och inspelning! Hörs då!

Gustaf Silveby, TV2