Sven Ökvist, elev på Bibel Kreativ 2014-2015 med inriktning media. 

Vad gör du nu?
Jag går teamträningskolan och jobbar med barn och ungdomsarbetet i Filadelfiakyrkan i Örebro och kommer till hösten att börja jobba som ungdomsledare.

Vad tänker du på när jag säger Bibel Kreativ på Kaggeholm?
Att det var ett fantastiskt år med mycket värdefull undervisning och bra erfarenheter. Är en skola i en underbar miljö med mycket olika människor med tanke på alla de andra linjerna på skolan. Det är delvis den så kallade ”bibelskolebubblan” men ändå inte eftersom det går så många andra på skolan.

Vad har du med dig från Bibel Kreativ idag?
Mycket kunskap som man får användning av i predikningar och andaktsituationer men också en stabil grund i tron som är skön att ha. Jag har också med mig väldigt mycket från Tanzania vilket ger ett lite annat perspektiv på många områden vilket jag känner är berikande.

Vilken inriktning valde du som kreativt spår och vad minns du som positivt från de lektionerna?
Jag gick media och vad som var positivt var att det var väldigt kul för man fick prova på mycket olika delar samtidigt som det anpassades lite efter vad vi tyckte var roligast och ville göra mera av.

Vad minns du speciellt från resan till Tanzania?
Jag minns speciellt när vi vid ett tillfälle var ute och evangeliserade på gatan och eftersom jag var gruppledare så skulle jag prata och jag kände mig inte riktigt säker med det och jag kände verkligen hur anden var med och ledde mig och jag läste ett bibelord och sa lite utifrån det och sen fick vi se en kvinna ta emot Jesus efter det. En annan stor grej var känslan när man kom hem, man uppskattade alla praktiska bitar som alltid bara funkar i Sverige och det har gett större ödmjukhet och förståelse över hur bra vi i Sverige har det jämfört med andra i världen.

Vad är ditt råd till de som funderar på att söka Bibel Kreativ på Kaggeholm?
Vill du lära dig mer om Gud och tro och utvecklas och samtidigt få uttrycka sig kreativt genom någon av de olika inriktningarna så gå Bibel Kreativ på Kaggeholm, det är fantastiskt. Sen om det inte skulle vara nog så får man ju vara med om en resa som man aldrig kommer glömma.

Kan du berätta om någon händelse från studietiden?
Jag hade ett område i mitt liv som jag behövde ta tag i och Gud använde lärarna och alla nämnde detta område kort i sin undervisning och även predikanten i gudstjänsten vi besökte på söndagen och detta betydde väldigt mycket för mig.

/Sven