Hej igen. Felix här igen. Tillbaka på bloggen igen. Fortfarande i Mexiko. Det är kväll. Eller, det är natt, klockan är 01.30 och jag har precis kommit hem från mitt pass. Idag började jag 17.30. På pappret är passet mellan 17.30-02.30 men när alla är färdigsynkade så får jag åka hem om jag vill.

Men okej, tillbaka till 17.30. Ett ”vanligt” arbetspass ser ut som följer. När jag kommer till location äter jag middag med kontrollrumsteamet som också går på sitt pass då. På middagen finns även redaktörerna. De berättar vad som hänt under dagen samt vad som kommer hända under kvällen. Detta för att vi ska få en överblick och hänga med i allt snack som händer i huset.

Efter middagen tar jag ett headset, går in i redaktörshuset och väntar på att få något att synka om. Eftersom deltagarna ska synkas om allt som händer finns det oftast alltid någon att synka. Det ska synkas inför moment, efter moment, om snack, om tjafs, om morgon, middag och kväll.

Sedan får jag ett manus av redaktörerna. Manuset består av ett papper fyllt med frågor. Inte mycket mer än så. Sedan kallar jag på kontrollrumsredaktören, ber om deltagaren jag vill ha, och sedan tar jag in denna till synkrummet. Väl inne i synkrummet måste jag be kontrollrummet om ett ljud- och bildtest. När det är godkänt kan jag börja synka.

När jag känner att jag har fått svar på alla frågor kollar jag med redaktörerna (som jag har med mig i örat hela tiden) om dom är nöjda eller om de har något mer att tillägga. När de är nöjda är det bara att släppa ut deltagaren och fortsätta med de andra. Detta är väldigt lärorikt och jag känner att jag utvecklas i min intervjuteknik varje dag. Kul va? (Dålig bild kanske, men där ser ni hur jag ser ut ur ett deltagarperspektiv). Häj. Bu.

Felix Thylander, TV2