Äntligen fredag på casting-praktiken! Idag när man kliver in på kontoret bjuds man på mjukt bröd och massa olika pålägg, GÖTT. Som vanligt öppnar jag datorn, och startar igång med att kolla alla mail och smsa som kommit. Nu har nästan alla vi kallat på casting i Umeå svarat ja. Det känns skönt när schemat blir fullt. Det svåraste med castings i andra städer är att vi endast är där mellan 1-2 dagar. Just de dagarna kommer inte alla kunna vilket kan kännas surt men det är så det funkar.

En sak med casting man ska vara medveten om är att alla svarar inte trots man mailat och skickat sms. Detta gör det väldigt svårt att veta om de ska komma eller inte. Så då brukar jag köra ett sista bekräftningssms efter ha mailat och smsat innan. Då får man säga att de måste svara innan ex 09:30 imorgon och gör de inte de så tas det bort från bokningen. För det är inte schysst mot alla de som ligger och väntar i mapparna att missa en chans till något de verkligen vill pga någon skiter i att höra av sig.

Men kan iallafall säga att casting är väldigt kul, och socialt om man gillar att möta nya människor. Man måste vara väldigt öppen för det kommer en hel del olika sorters människor. Vissa är superkul att träffa, och andra inte.

Sen kan man lätt bli trött i huvudet efter att ha suttit vid en dator nästan hela dagen. Vi är ett gäng som alltid spelar pingis vid lunch och  kl 15 varje dag för att få ny energi. Det är också skönt tillfälle att kunna få prata om allt möjligt med sina kollegor. Plus på eftermiddagen varje fredag läggs en godisbuffe upp vilket uppskattas enormt!

Nu ska jag köra lite pingis och käka godis, håll tummarna för att jag hamnar i final!

Lisa Skoglund, J2

Vill du läsa mer om utbildingen Lisa går på, läs mer om vår journalistutbildning här.