Den 25 april 2017, kommunikationsavdelningen på Statens institutionsstyrelse. Idag har det blivit en del åkande. Slutdestination var Lidköping. Buss, tunnelbana, tåg, väntan och buss igen. Tiden använde jag till att läsa in mig på ämnet, jag hade tagit med mig några tidigare artiklar att samla bakgrundsfakta ifrån.

Elin på bussen mellan Skövde och Lidköping

Elin på bussen mellan Skövde och Lidköping

Min praktik gör jag på SiS, Statens institutionsstyrelse. Det här är min åttonde vecka och innan har jag gjort allt från att intervjua SiS nya forskningsledare, vara i Växjö på en psykiatrisjuksköterske-konferens till att sitta med i möte på ett tryckeri. Roligt, varierande, trevliga arbetskompisar och på många sätt fritt.

Lidköpings resecenter

Lidköpings resecenter

Idag åkte jag alltså till Lidköping för att träffa David Johansson som är en av SiS yrkesambassadörer. David arbetar som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Margretelund och är ett av SiS ansikten utåt. Och det var alltså detta vi skulle prata om idag.

David Johansson som jag träffade och intervjuade

David Johansson som jag träffade och intervjuade

Efter en trevlig intervju, rundvisning på området och fotografering var vi klara. Dagens arbete kommer att resultera i en artikel med bilder på SiS intranät. I natt sover jag kvar på hotell i Lidköping. I zoomen finns intervjun inspelad, på kameran ligger ett femtiotal bilder att rensa bland, allt ska in i datorn.

Dator, kamera och zoom - som jag spelar in intervjuerna med

Dator, kamera och zoom – som jag spelar in intervjuerna med

Det var allt för idag, god natt från Lidköping och Elin Bisander i J2.